Ik ben Willem

Dit forumonderdeel is bedoeld om je voor te stellen aan andere forumdeelnemers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
MWS
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 sep 2017, 16:07

Ik ben Willem

Bericht door MWS » 26 sep 2017, 16:59

Hallo, mijn naam is Willem. Ik woon in Zuid Holland, het Groene Hart.
Ik heb me aangemeld bij dit forum om heel wat ervaringen en gegevens te weet te komen. En wellicht kan ik een aandeel leveren op gebied van warmtepompen.
heb zelf een kantoor die reeds
k20170921_154506S.jpg
jaren lang verwarmd wordt met een elektrische warmtepomp gekoppeld aan 200 meter verticale bodemslangen.

Tevens onlangs een luchtwarmtepomp in gebruik genomen voor ons woonhuis, merk Mitsubishi Heavy Industries, type FDC71VN met een verwarmingsvermogen van 8,0 kW. Binnendeel is een simpele platenwarmtewisselaar met een bijbehorende besturingsprint in kast. In de hal is een touchscreen afstandbediening geplaatst, waarop de gegevens, functies en evt. storingen zijn uit te lezen.

Ons woonhuis - bouwjaar 1997 - heeft altijd een combi HR cv-ketel gehad, maar is nu weg.
De luchtwarmtepomp draait nu geheel storingsvrij na een aanpassing met de flow schakelaar. ik heb een 150 liter tapwater boiler en een 80 liter Daalderop elektrische boiler naast elkaar als 2 traps water inlaat tevens voor automatische ontsmetting tegen legionella. Alleen de grote boiler heeft een cv-spiraal om te worden verwarmd tot 50 gr.C met de warmtepomp. Daarom wordt met een schakelklok periodiek en gedurende een paar uur de beide boilers (80 + 150) op 70 gr.C gebracht De beide boilers zijn gekoppeld met een klein tapwater circulatie pompje.
De koudwater inlaat gaat in de 80 liter Daalderop de uitlaat is gekoppeld aan de inlaat van de 150 liter grote boiler.
Daarnaast heb ik zelf een regelkast gemaakt, t.b.v. de warmtevraag sturingen voor boiler en cv-vraag (regelaars), tijdschakelingen, pompregelingen, regeling 3-wegklep en temperatuur uitlezingen.

Op de begane grond is vloerverwarming onder een betegelde vloer.
De tapwater boiler wordt verwarmd tot 50 gr.C
De vloerverwarming wordt verwarmd tot 36 gr.C
In de woonkamer en voorkamer zijn beide voorzien van een digitale kamerthermostaat met klokprogramma, deze ruimteregelaar stuurt de cv-vraag aan en doet tevens de betreffende cv-pomp van de vloerverdeler in- en uitschakelen. Dat werkt allemaal prima.

Joepie
Berichten: 499
Lid geworden op: 13 mar 2015, 23:17

Re: Ik ben Willem

Bericht door Joepie » 27 sep 2017, 00:03

Hallo Willem,

ik neem maar de voorzet om je welkom te heten op het forum. Leuk om te lezen over je ervaringen met de warmtepompen. Ik begrijp dat je gasloos bent? Kan je evt wat kengetallen over ruimtegrootte en energieverbruik delen?
"You can educate a fool, but you cannot make him think” (Talmud)

Plaats reactie