Ecolgische bouwsector moet dringend profsionaliseren!

discussie, maatschappij, economie en ecologie

Moderator: Moderators

Plaats reactie
die
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 okt 2008, 15:02

Ecolgische bouwsector moet dringend profsionaliseren!

Bericht door die » 23 okt 2008, 15:29

Wij hebben zonet een woning verbouwd met 'aandacht voor ecologie' en helaas wordt het mij na bijna twee jaar verbouwen duidelijk: Er zit veel te veel kaf tussen het weinige koren dat zich met ecologisch wonen bezig houdt. Willen we meer mensen overtuigen van het nut van ecologisch bouwen dan dient de sector in al zijn geledingen snel te profesionaliseren. Enkele voorbeelden:
- Op kamp C in de prov Antwerpen kan je terecht voor allerlei info ivm duurzaam bouwen. De ramen van dit nieuwe gebouw zijn in kastanje hout. Enkele jaren na opening zijn ze echt al niet meer om aan te zien.
- Biohome heeft zonet een nieuwe winkel in Westerlo geopend. Wie naar de 'feestelijke'opening ging kreeg nagenoeg niets te zien. Een olijfje en 3 potten verf was zowat alles. Dit kan je in bv een nieuwe leviswinkel toch niet voorstellen.
- Wij lieten kastanje ramen plaatsen door een schrijnwerker die haast niets anders doet. De geleverde kwaliteit is alles behalve hoogstaand en afwijkingen van de standaard haast onmogelijk.
- De meerprijs voor ramen uit fsc-hout tov andere houten ramenis vele procenten hoger dan de meerprijs van het hout kan verklaren.
- Spaardouchekoppen worden nog steeds gepromoot. Wij vergeleken de spaardouchekop van merk x met een andere douchekop van een bekend merk. Het verbruik was hetzelfde, het douchegenot bij het bekend merk zelfs groter dan bij de spaardouchekop.
- ...

Echte ondernemers: hier zit een serieus gat in markt, spring er met z'n allen in!

luigi
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 dec 2007, 19:58
Locatie: Boissy St Léger ( France )
Contacteer:

Re: Ecolgische bouwsector moet dringend profsionaliseren!

Bericht door luigi » 08 nov 2008, 17:33

Hello DIE ,

Ecologisch bouwen vraagt vooral meer attentie van de bouwheer dan een normale bouw, er loopt inderdaad veel kaf tussen het zeldzame koren , reden temeer om dubbel attent te zijn ...
Een boek die verscheen in 96 en die ik aanraad aan allen die deze weg willen bewandelen :
Duurzaam en Gezond Bouwen en Wonen volgens de bio-ecologische principes
opgesteld door Hugo Vanderstadt en te vinden bij ECOBOOKS
ISBN : 90-75855-01-X
D : 1996/7684/4
Veel basis begrippen van bio-ecologie worden er uitgebreid uitgelegd
Veel leesgenot

Luigi
hello, hier ben ik , net als jullie op zoek naar ecologische alternatieve energieën , alle ideën zijn dus welkom . Zelfs combinaties kunnen tot goeie resultaten leiden .

Plaats reactie