zijn er dingen die je niet hebt vraag Stan,
nee....
Maaruh, ik heb maar een heel klein huisje zonder opslag, (wél vanaf de grond zelf gebouwd met een heleboel vrienden, dat dan weer wél:-) het geheim zit 'm in de details: de helft van mijn eigendommen heb ik voor meer of minder tijd uitgeleend. Een stel Conga's is al 15 jaar onderweg, Ik heb bijna 1000 dvd's waarvan er zo'n 400 bij een alternatief filmhuisje zijn (ik kijk dan verder niet naar de televisie...) 2 ligfietsen waarvan er 1 pas ergens bij jullie in de buurt is gedropt
2 gitaren, een versterker, een hele koffer vol met midi opname en sample apparatuur van Roland, computers, servers, 15" UPS apps van wel 40 kg. Een profi tafeltennistafel en een halve garagebox vol met garage apparatuur zoals CO testers, lasapparatuur, twee compressoren en het bijbehorende lompe gereedschap. Dus....
Leuk die museumstukken, die van Anneke is een dubbele!! Ik maak er nog een foto van.
Even wat ontopicfeitjes:
-Biologische rijst moet bij mij normaal 45 minuten koken. Dat zet ik na een kwartier koken in de hooikist met een theedoek tussen het deksel en de pan. Even door de handvaten steken, terug over het deksel vastknopen. Als ik Nasi Goreng wil maken, kan dat al 's morgens voor ik naar mijn werk ga, om direct daarna warm op te eten ongeveer een uur of anderhalf tot twee van tevoren.
=Gedroogde bonen een nacht van tevoren in de week, 's morgens half uur koken en de hele dag in de kist. Daarna sudder ik de bonen het liefst nog even op temperatuur met een klont boter of het vet van uitgebakken spek of zwoerd, spekjes eruit en laten drogen op een krant met wat tissue ertussen, oeioeioei....heel veel versgemalen nootmuskaat er overheen en van tevoren een paar bolletjes versgemalen piment door het suddernat. Zelfs met bonen van twee jaar oud nooit last gehad. Verse of gedroogde bonenkruid niet vergeten, helpt enorm tegen winderigheid:-)
-Pasta en snelkookrijst hoeven idd maar even over de kook, zodra het deksel door de bellen wordt opgetild van het vuur in de kist.
-Het goedkoopste rundvlees is meestal het taaist. Als ik geen tijd heb om op te letten, braad ik het stevig aan, 's avonds in de kist, 's morgens voor ik weg ga even op het vuur op spettertemperatuur brengen, lappen omkeren en weer terug in de kist. 's Avonds bij thuiskomst de tajine op het plaatje of flinke fik stoken in mijn houtkachel met smal hout, zodra de fik er bijna uit is de tajine er op, vlees door de kruiden, 4 gehalveerde tomaten en 4 geglaceerde uien in ringen gesneden op de bodem, vlees er op, kaneelstokje met wat honing eroverheen, hoed er op en de rest van het eten erbij verzinnen.
Dus ik kook gemiddeld een derde van de normale tijd, de intrinsieke winst zit voor mij in de rust om er niet naar om te hoeven kijken.
Never burn faster than your Wocket.