Ik vind het vooral leuk om oude groentenrassen en niet alledaagse groenten te telen, waar het voor mij vooral om de smaak te doen is, en niet om zoveel mogenlijk van een vierkante meter te halen.David86 schreef:dat staat er strak bij robert mooie verzameling tomaatjes
wat verbouw je naast de tomaten nog meer ?
groeten
Ik teel vooral veel verschillende soorten in kleine hoeveelheden.
Een greep wat ik zoal verbouw.
12 aardappelrassen oa Pink fir Apple, fries geeltje, rode eersteling, bleu d artois.
11 soorten knoflook
te veel soorten pepers en paprika,s
verschillende sla rassen, verschillende koolsoorten oa palmkool en bloemendaalse gele, wortelpeterselie, schorseneren, pastinaak, meerdere soorten wortel, snijbiet, chinese brocoli, mizuna, meerdere basilicum rassen, pompoenen, koolrabi, rode melde, bonen in alle soorten en maten (smaken) doperwten, peulen, mais, groenlof, chinese kool, veldsla, knolvenkel, barberakers, komkomer en augurken, sjalotten, lenteuitjes, zoete ui, rode uitjes, sint jans uitjes, meerdere soorten bietjes, meiraapjes, koolrapen, meerdere soorten bessen en aardbeien, veel soorten keukenkruiden enz enz enz.
Te veel om op te noemen, en het verwerken tot allerlei conserven zoals chilisaus, ketchup, jam gelei, zoetzuur, wecken, chutney,s, drogen vind ik erg leuk.
Waar het mij ook om te doen is om de producten uit de supermakt met zijn schadelijke E nummers te vervangen door zelfgemaakt met meer smaak en gezondere producten.
Ook het plukken van wilde eetbare planten, vruchten en paddenstoelen vind ik leuk