Water omhoog brengen zonder pomp.

waterzuivering en waterbesparing, afvalverwerking en dergelijke.

Moderator: Moderators

Bauke
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jun 2014, 09:38

Re: Water omhoog brengen zonder pomp.

Bericht door Bauke »

Bedankt John, voor de tips.
Overigens, ik gebruik het regenwater voor de toiletten en de wasmachine, ik sla dat op in twee ondergrondse tanks. Het systeem is al af en werkt prima.
Bovenin de tanks zit een overloop. Als de tanks vol zitten en er valt nóg meer hemelwater, dan loopt het overschot weg naar de beerput. (Die is er dus nog niet, maar nu komt de pijp uit in een gat.)
Het leven gaat niet op rolletjes. En als het wel op rolletjes gaat, dan leef je niet.
Brit
Berichten: 801
Lid geworden op: 25 okt 2007, 20:37
Locatie: Christchurch

Re: Water omhoog brengen zonder pomp.

Bericht door Brit »

indien mogelijk zou ik deze overloop uit de beerput houden. Het ius prima water om te laten bezinken naar het grondwater in de tuin of nog op te vangen in een regenton.
Dit zal ook voorkomen dat de beerput opeens te veel water moet verwerken en daardoor slecht gefilterd water in de vijver/wetland dumpt....
Groeten, Brit.

Ik bekijk het liever vanaf de andere kant.....
jwardenier
Berichten: 1504
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Water omhoog brengen zonder pomp.

Bericht door jwardenier »

EU nou begrijp ik het even niet , heb je het filter al werkend , ik meende je vraag in een ander lijntje ook nog eens tegen te komen .
Wat het regenwater betreft , de overloop van je opslagtanks kun je beter naar een sloot brengen in plaats van naar de beerput ,dit brengt extra water dus meer door spoeling in het filter , hoe meer regenwater des te minder de planten kunnen opnemen [ uit spoeling fosfaat en stikstof ] een beerput zou ik ook liever niet hebben maar een septy tank met 3 schotten ,deze geeft een voor zuivering van zwart water .
Dus nog even in het kort zwart water naar septy tank met daarna uitloop naar pompput , grijs water naar vet vang dan naar de pomp put . de pomp schakelen op 1 of 2 x per dag 10 min en deze 10 tot 20 cm boven de bodem van de pomp put hangen , i v m zand .
filter bed met schelpengrit boven en onder in het filter dan via drainage pijp het gezuiverde afval water naar controle put dan naar vijver voor na zuivering en hergebruik voor 0 lozing .
Beerput is bodemlozing niet hergebruik is lozing op bodem of oppervlakte water , bodemlozing is vergunning van Gem. nodig ,oppervlakte water waterschap , dit houd in dat tenzij je een 0 lozing hebt je nog steeds zuivering lasten moet betalen .
Het gezuiverde water kan natuurlijk ook naar je opslagtanks , dan zou je het zonder te lozen zo kunnen maken dat er alleen regenwater bij gemengt wordt wanneer er niet genoeg water is . Bij onze Provincie Gem. en waterschap zijn ze hier erg streng in bovendien zitten we in drink water win gebied .Gr John
Praggel
Berichten: 258
Lid geworden op: 21 okt 2021, 17:19

Re: Water omhoog brengen zonder pomp.

Bericht door Praggel »

Hoever is Brit ermee met het : Water omhoog brengen zonder pomp.
Heb vandaag de 7 pagina`s gelezden ,en op een gegeven moment dwaalt het af.

Mvg
Plaats reactie