Eerst even je foto's laten zien:
Wanneer je er een waterdichte bak op gaat maken zal die bij een hoosbui vollopen en heb je een zwembad van 15-20 cm diep. Dat weegt 150 tot 200 kg/m2 en dat is nogal wat, op 6 m2 ruim een ton. Er is een (potentieel destructieve) manier om snel te bepalen of je dak dat aankan. Ga er met een groepje mensen op staan, en beoordeel wat het dak doet door steeds een persoon toe te voegen. Met (iets meer dan) 2 personen per m2 kom je ongeveer aan dezelfde belasting. Je kunt ook een constructeur je dakconstructie laten doorrekenen en welke extra belasting het zal aankunnen. Een simpele mogelijkheid om het midden zo nodig nog wat te verstevigen is tegen die balk een stalen hoeklijn schroeven.
Wanneer het badje vol is zal het op het laagste punt gaan overstromen. Geen wenselijke taferelen denk ik, leg dus in ieder geval regenpijpen aan met een uitloop door die verhoging heen. Je zult dan bij grote droogte wel moeten sproeien. Begroeiing zoals jij beschrijft is redelijk gevoelig voor uitdroging.
Een andere optie is voor een wat lichtere soort groendak te kiezen. Ik heb op mijn schuur zo'n 65 m2 sedum liggen dat op mijn manier droog slechts 20 kg/m2 weegt en maximaal 17l/m2 water kan vasthouden, totaal dus 37 kg/m2 extra. Op 6 m2 is dat 200kg en dat zou jouw schuurtje toch makkelijk aan moeten kunnen denk ik.
Ik ging er vanuit dat de bestaande constructie die er al decennia stond wel 50 kg/m2 marge moest hebben en heb de bestaande constructie verzwaard. Door de gordingen extra af te steunen op de onderliggende constructie en het aantal gordingen of op ander plaatsen de spanten te verdubbelen heb ik die marge minimaal verdubbeld. Het dak ligt er nu twee jaar en de constructie heeft geen enkel teken van zwakte vertoond.
Mijn dak (was gewoon bitumen) heb ik veranderd door de bitumen er af te halen (dat moest toch al omdat ik eerst wat dakkapellen heb gezet). De randen heb ik verhoogd met een boeibord van 15cm hoog. Het resultaat heb ik overtrokken met EPDM. Wat steviger en vooral flexibeler dan vijverfolie, omdat het dak toch wel wat oneffenheden vertoonde. Op strategische plekken heb ik in de boeiborden regenwater afvoeren geplaatst om het geen zwembad te laten worden. Het EPDM is voorzien van een laag vliesdoek, hier overheen een drainagelaag. Op de vrijwel vlak liggende delen type C20 (Google er maar op) om overtollig water de mogelijkheid te geven weg te lopen, op de wat steilere delen type H25, dat hetzelfde doet maar in een soort miniatuur eierdoos vakjes een buffervoorraad water kan vasthouden. Hier overheen substraat in de vorm van enkele cm's steenwol, met tenslotte de sedummatten (uit te rollen als graszoden). Het groendak (excl. aanpassingen aan de constructie en het EPDM) kostte me nog geen €30/m2. In
dit draadje zie je er nog wat meer over.