Op zoek naar zaad voor suikermais

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

Plaats reactie
swake
Berichten: 570
Lid geworden op: 17 dec 2014, 18:44

Op zoek naar zaad voor suikermais

Bericht door swake »

Wil graag suikermais in de moestuin planten dit jaar waarvan ik ook zelf het zaad kan oosten voor het volgende jaar. Dus geen hybride soort. Iemand een tip waar die te vinden? :?:
Gebruikersavatar
benthuis
Moderator
Berichten: 2186
Lid geworden op: 18 mei 2010, 21:42

Re: Op zoek naar zaad voor suikermais

Bericht door benthuis »

Kom ik boven aan de ladder, staat ie tegen de verkeerde muur... (Naar Covey)
Gebruikersavatar
Paul Joosten
Berichten: 1123
Lid geworden op: 22 feb 2013, 13:49
Locatie: Zuidwending / Veendam
Contacteer:

Re: Op zoek naar zaad voor suikermais

Bericht door Paul Joosten »

Niet te geloven hoeveel soorten er zijn, daar had ik geen idee van. Ik zie er vaak bij staan dat je minstens 2 rijen moet hebben voor bevruchting. Ik heb van de week een stukje gazon veranderd in zes lapjes moestuin van elk ca. 1m80 x 1m50. Welke soort kan ik het beste nemen en hoeveel planten kan ik op een zo'n stukje kwijt? Bij voorkeur laag blijvend.
"Try and leave this world a little better than you found it" [Baden Powell]
"Verbeter de wereld, begin bij jezelf"... [algemeen]
..."maar stop daarna niet en help ook een ander op weg!" [Paul Joosten]
https://duurzamehuizenroute.nl/locatie/ ... 05-veendam
Blijfhopen
Berichten: 337
Lid geworden op: 23 okt 2008, 13:47

Re: Op zoek naar zaad voor suikermais

Bericht door Blijfhopen »

Zelf geef ik de voorkeur aan Golden Bantam. Ook wel eens een superzoet ras geprobeerd. Werd geleverd en aangeprezen door Groei&Bloei. Deed het prima, maar veel te zoet. Smaken verschillen.
Welkoop en Boerenbond hebben ze ongetwijfeld in de winkel hangen.
Ik zet ze in verband met de bestuiving in een blok. Hier in de buurt wordt ook voedermäis geteeld. Stuifmeel daarvan kan de smaak beïnvloeden, daarom in een blok.
Met oogsten heel goed opletten ! Te laat: niet te eten. Bij voorkeur direct van het land bereiden. De omzetting van suiker naar zetmeel begint zodra geoogst. Ik doe daar wellicht een beetje hysterisch over, maar ja ..
Blancheren en invriezen gaat prima.
Eten met geraspte kaas en boter. Zo van de kolf happen.
Succes.
GdeJ denkt met u mee.
Plaats reactie