Re: Zuurdesem
Geplaatst: 08 jan 2021, 20:20
desem cake .
75 gr suiker
225 gr tarwe bloem
100 gr actieve desem
50 gr louw water
2 eieren
75 gr zachte roomboter /gezouten
75 gr rozijnen
75 gr amareto
25 gr gesmolten roomboter/gezouten
beetje zout mag ,niet echt nodig .
Starter maakt je als hierboven beschreven ,minimaal 2 x verversen
bloem starter suiker water en eieren mengen /kneden /mixen .
mix beetje bij beetje de 75 gr roomboter er door tot mooi glad deeg [mengen met de hand gaat prima ]
dek af en laat 12 uur buiten de koeling staan .
zet de rozijnen in de amareto en ga naar bed [naar ook een paar slokken geprobeerd te hebben ]
volgende morgen ,schep rozijnen op het deeg en vouw met natte handen en druk gelijk het deeg aan herhaal dit meermaals , tot de rozijnen er goed door gemengd zijn .
doe het deeg in cake blik met bakpapier en zet 4 uur warm weg ,hierna 25 min bij 180 gr ,iets af laten koelen en dan de boter er over smeren .
laten afkoelen op een rooster ,eet smakelijk .
75 gr suiker
225 gr tarwe bloem
100 gr actieve desem
50 gr louw water
2 eieren
75 gr zachte roomboter /gezouten
75 gr rozijnen
75 gr amareto
25 gr gesmolten roomboter/gezouten
beetje zout mag ,niet echt nodig .
Starter maakt je als hierboven beschreven ,minimaal 2 x verversen
bloem starter suiker water en eieren mengen /kneden /mixen .
mix beetje bij beetje de 75 gr roomboter er door tot mooi glad deeg [mengen met de hand gaat prima ]
dek af en laat 12 uur buiten de koeling staan .
zet de rozijnen in de amareto en ga naar bed [naar ook een paar slokken geprobeerd te hebben ]
volgende morgen ,schep rozijnen op het deeg en vouw met natte handen en druk gelijk het deeg aan herhaal dit meermaals , tot de rozijnen er goed door gemengd zijn .
doe het deeg in cake blik met bakpapier en zet 4 uur warm weg ,hierna 25 min bij 180 gr ,iets af laten koelen en dan de boter er over smeren .
laten afkoelen op een rooster ,eet smakelijk .