jwardenier schreef: ↑30 mei 2019, 08:58
Ziet er leuk uit ,waar gaat je warme lucht heen nadat het door de kast geweest is?
Bovenin (zie foto 2) zit een PVC-buis die door het dak heen naar buiten loopt. Kun je verder nu niet zien op de foto's, ze zijn van beneden gemaakt. Komt uit op een mofje, waar ik dan als het nodig is een nog langere PVC-buis op kan zetten. Zit te denken om er een klein stukje op te zetten met een schuifje erin zodat ik op die manier de luchtstroom kan regelen.
Totale kosten denk ik €100 aan plaatmateriaal, sluitinkjes, schroefjes, busje lak en wat andere zaken. Plus natuurlijk een boel spul uit de werkplaats en afvalhout wat op het erf ligt hier en daar. Het rabat hadden we ook nog liggen, zal ook misschien €30-€40 aan materiaal zijn. Totaal wellicht €200,=. Moeten we dus wel even gebruiken voor ie eruit is, maar dat is okay.
Kan simpeler door geen isolatie te gebruiken en het rabat aan de buitenkant weg te laten.
Ik heb hem georiënteerd op ZZW om hem meer middag-avond zon te geven dan ochtendzon. Daar kan ik wellicht nog wat afstellen.
jwardenier schreef: ↑30 mei 2019, 08:58
Dan heb je nog de wind ,ik heb op de westkant hop planten gezet om als ik in de kast werk en b v gedroogd kruid er uit haal nog wat over hou en niet de wind alles weg blaast .
Ja dat is nog iets waar ik naar moet kijken hoe het gaat werken! Vandaag nog paar laatste zaken doen en dan morgen maar eens een lading kruiden erin.
jwardenier schreef: ↑30 mei 2019, 08:58
o ja je kan er mooi brood kruim in maken ,oud brood drogen ,daarna door de gehakt molen draaien en je hebt prima paneer meel ,het bewaard goed dus in de tijd dat hier de kast even niet gebruikt wordt gaat er brood in ,ik gebruik veel met de worstmakerij .
Mooi John! Het zuurdesembrood wat ik maak droogt uit zichzelf heel mooi dus de droogkast heb ik daar niet persé voor nodig. Maar je tip om de gehaktmolen te gebruiken om er kleine kruimels van te maken is top. Het gebeurde altijd met de keukenmachine. Weer een beetje meer handwerk en minder elektriciteit verbruik
We gebruiken hier oude veel om croutons van te maken. Met wat olie danwel boter opbakken in wat olijfolie, peterselie en wat lavas. Knoflook erbij nog lekkerder. In Italië noemen ze dit een
poor man's parmesan, parmezaanse kaas voor de armen. Erg lekker, over een salade, door de pasta, et cetera.