nieuwe koeke(n)pan
Moderator: Moderators
-
- Berichten: 4615
- Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23
Re: nieuwe koeke(n)pan
Plaatstaal heeft de neiging om te trekken. Verder vermoed ik dat truc van een giet- of smeedstalen pan de ruwheid van de oppervlak is. Die ruwheid houdt de aangebakken oliën en vetten beter vast.
Groet,
DJ
Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-
Re: nieuwe koeke(n)pan
De auteur is bepaald niet enthousiast over de Lodge pannen, waarover ik juist de loftrompet stak... Nu heb ik niet veel ervaring met verschillende gietijzeren pannen, maar ik zal bij de aanschaf van een volgende pan (ik kan er nog wel een gebruiken) eens een ander merk overwegen. Dan merk ik misschien verschil. Overigens blijf ik tevreden over de pannen.Dutch John schreef:Hier leuk leesvoer voor de zondag: http://www.richsoil.com/cast-iron.jsp
Re: nieuwe koeke(n)pan
Hey,
Uiteraard zal er verschil zijn, maar als je hem goed gebruikt denk ik dat het meevalt.
De grote staat hier altijd op het fornuis, mijn vrouw kan hem niet tillen . De kleine pan aan het uitkoken. Schoonmoeders wist mijn seasoning er in één pannenkoeken sessie af te branden .
Tegenwoordig kunnen we niet meer koken. Veel te heet en met de anti-aanbak maffia in de vingers, zonder straf.
Tim
Na ja, zonder straf, kip met teflon, of wokgroente met acryl....
Uiteraard zal er verschil zijn, maar als je hem goed gebruikt denk ik dat het meevalt.
De grote staat hier altijd op het fornuis, mijn vrouw kan hem niet tillen . De kleine pan aan het uitkoken. Schoonmoeders wist mijn seasoning er in één pannenkoeken sessie af te branden .
Tegenwoordig kunnen we niet meer koken. Veel te heet en met de anti-aanbak maffia in de vingers, zonder straf.
Tim
Na ja, zonder straf, kip met teflon, of wokgroente met acryl....
Re: nieuwe koeke(n)pan
Niet helemaal on-topic, maar wel dicht aansluitend:
Bakken met boter, vloeibare boter of olie??
Bakken met boter, vloeibare boter of olie??
Re: nieuwe koeke(n)pan
boter verbrand zeer snel en op niet echt hoge t°, word dan zeer bitter van smaak en onaangenaam, ook de geur is onaangenaam.
boter gebruik je om een gerecht te verfijnen, op lage t°
dus nooit in een koekepan.
vloeibare boter wat is dat???
olie? olie van? notenolie? olijfolie? maïsolie? arachide olie? hennepolie? sesamolie? ik heb er nog wel enkele in mijn keuken.
ik gebruik regelmatig smout/varkensvet en ook ganzenvet.
boter gebruik je om een gerecht te verfijnen, op lage t°
dus nooit in een koekepan.
vloeibare boter wat is dat???
olie? olie van? notenolie? olijfolie? maïsolie? arachide olie? hennepolie? sesamolie? ik heb er nog wel enkele in mijn keuken.
ik gebruik regelmatig smout/varkensvet en ook ganzenvet.
Re: nieuwe koeke(n)pan
We hebben inmiddels 2 gietijzeren koekepannen en 4 verschillende gietijzeren "braad" pannen. 1 Rode met hartvorm omdat Bart (onze zoon) dat zo'n mooie vond De teflon pannen zijn inmiddels omgedoopt tot zandbakspeelgoed.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Why should I work harder when I can work smarter
Why should I work harder when I can work smarter
Re: nieuwe koeke(n)pan
Hey,
Volgens mij, hoe harder het vet hoe beter. Als varkensvet niet goed is, hard kokos vet?
Tim
Volgens mij, hoe harder het vet hoe beter. Als varkensvet niet goed is, hard kokos vet?
Tim