Pagina 1 van 1

Ideeën over 22 huizen geschikt voor dubbele bewoning

Geplaatst: 25 sep 2021, 09:51
door Adriaan Kragten
Het rapport: "Ideeën over de realistatie van tweeëntwintig huizen geschikt voor dubbele bewoning in Boskant" is gratis te kopiëren van mijn website: www.kdwindturbines.nl onder het menu: No wind energy. De huizen die in dit rapport beschreven worden, hebben een groot dak op het zuiden waardoor plaats is voor 44, 300 W piek zonnepanelen. Behalve voor december, zouden deze 44 zonnepanelen in staat moeten zijn om in de winter de energie te leveren die nodig is voor de warmtepomp van de vloerverwarming. Dit rapport is mijn bijdrage aan de discussie over de woningnood en de energietransitie.

Figuur 1 uit dit rapport geeft een overzicht van het plan. Figuren 2 t/m 4 geven details van het toegepaste huis. Het betreft een door twee garages geschakeld vrijstaand huis op een perceel van 14 m * 27 m. De huizen zijn geschikt voor dubbele bewoning. Elke woning heeft een badkamer en twee slaapkamers op dezelfde verdieping en beide woningen zijn daardoor levensloopbestendig mits er op de trap naar de 1e verdieping een traplift wordt aangebracht. De huizen zouden aangeschaft moeten kunnen worden door iemand met een modaal inkomen omdat de huuropbrengst van één van de woningen in mindering gebracht kan worden op de financieringskosten.

Re: Ideeën over 22 huizen geschikt voor dubbele bewoning

Geplaatst: 21 okt 2021, 19:04
door Adriaan Kragten
Er werd aan dit rapport een nieuw hoofdstuk 6 toegevoegd waarin gekeken werd of een windmolen met een rotordiameter van 10 m en een torenhoogte van 24 m voldoende energie kan leveren om het tekort van de zonnepanelen in december op te heffen. Dit blijkt ruim het geval te zijn als de windsnelheid op ashoogte in december 6 m/s is. De combinatie van zon en wind geeft een veel grotere leveringszekerheid dan bij alleen gebruik van zon. Alleen wind zou ook gaan maar dat vereist toch een aanzienlijk grotere windmolen.

Re: Ideeën over 22 huizen geschikt voor dubbele bewoning

Geplaatst: 28 okt 2021, 09:57
door Krelis
De prijs van het huis?

Ik bouw zelf voor minder dan 50K ex grond

650m2