Rapport KD 651 over water pompen vrijgegeven

Hier worden verschillende vormen van windenergie besproken

Moderator: Moderators

Adriaan Kragten
Berichten: 475
Lid geworden op: 22 mar 2015, 09:02

Rapport KD 651 over water pompen vrijgegeven

Bericht door Adriaan Kragten » 10 sep 2018, 14:40

Het rapport KD 651 kan gratis gekopieerd worden van mijn website: www.kdwindturbines.nl onder het menu KD-reports. De titel van dit rapport is: "Calculations executed for the 4-bladed rotor of the VIRYA-3.6L2 windmill (lambda design = 2, galvanised steel blades) with a Polycord transmission in between the rotor shaft and the vertical shaft to drive a rotating positive displacement pump".

Dit report beschrijft een volgens mij nieuwe manier om met een windmolen water voor irrigatie te pompen waarbij gebruik gemaakt wordt van een verticale as in de toren die rechtstreeks een roterende verdringerpomp aandrijft. Hoewel de rotor maar vier bladen heeft, is de startkoppelcoëfficiënt groot genoeg om voor een dergelijke pomp toch een voldoende lage startwindsnelheid te verkrijgen. De opbrengst is zeer behoorlijk ondanks dat voor een lage ontwerpwindsnelheid van 3 m/s gekozen werd.

De gebruikte Polycord transmissie met een versnellende overbrenging van 2.5 : 1 is hetzelfde als die welke gebruikt wordt voor de VIRYA-3.6 met lambda design = 3,5 en die een centrifugaalpomp aandrijft (zie rapport KD 653).

Onderaan de lijst met KD-rapporten werd ook nog een nieuwe notitie toegevoegd waarin beschreven wordt hoe de wikkeling van de 36-polige PM-generator type FP-640 aangepast kan worden zodat de gelijkgerichte spanning voldoende laag wordt om accu's te laden.

Plaats reactie