Stillekracht - stelt zich voor

Dit forumonderdeel is bedoeld om je voor te stellen aan andere forumdeelnemers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
stillekracht
Berichten: 41
Lid geworden op: 03 aug 2012, 11:10

Stillekracht - stelt zich voor

Bericht door stillekracht » 17 okt 2012, 07:11

Hoi,

Ik lees al een tijdje mee op het forum. Veel onderwerpen boeien mij.

In het dagelijkse leven heb ik een leidinggevende commerciele rol in een groot IT bedrijf. Ben getrouwd en heb 2 jongens van 11 en 12.

Wielrennen is mijn sport/passie. Echter niet de wedstrijdsport. Ik fiets pakweg 12.000 Km per jaar. (= de helft van vroeger :-) )

De interesse in dit forum blijkt uit een aantal kenmerken van mijn levensstijl:
- Ik hanteer de stelling: verander de wereld begin bij jezelf
- Ga bewust om met energie
- Ik heb veel energiebesparende maatregelen genomen
- Sinds mei wekken wij onze elektriciteit zelf op middels 34 amorfe zonnepanelen.
- De auto wordt zo min mogelijk gebruikt. Prive doen we het meeste op de fiets. Jawel, ook de boodschappen voor een gezin kunnen, als je op het platte land woond, gewoon met de fiets worden gedaan. Zakelijk beperk ik het autorijden ook door thuis te werken, video conference toe te passen en als ik dan op pad ga zoveel mogelijk afspraken te combineren.
- Stook al 13 winters op een Altech Vision Canada speksteenkachel
- Ik woon in een volledig houten huis. Als je dat eenmaal hebt ervaren dan wil je niet meer terug naar steen :-)
- Ik bak al vele jaren ons eigen brood. Traditioneel op de plaat in een Rofco steenoven. Mijn kinderen hebben daar hun zaterdagbaantje van gemaakt. Brood bakken en verkopen. Je staat verstelt hoeveel mensen de smaak van echt brood bijzonder waarderen en eigenlijk alleen maar dat rare spul in de supermarkt kopen vanuit het gemak.
- Vlees, groente, fruit en kaas kopen we zoveel mogelijk lokaal hier in de polder. De vegetarische koetjes hier hebben nog weidegang.
Laatst gewijzigd door Chicken Power op 19 nov 2012, 01:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titelfix, waarbij slechts 1 streepje noodzakelijk was! Cp mm

deleted
Berichten: 4857
Lid geworden op: 17 jun 2010, 11:29

Re: Stillekracht stelt zich voor

Bericht door deleted » 17 okt 2012, 07:27

Hallo Stillekracht,

Heel erg welkom !
Je hebt al aardig wat stappen vooruit gezet naar een ecologisch bestaan lees ik.
Dat is mooi, want ons forum kan alle know-how en ervaring goed gebruiken !

En daarmee heb ik al direct een nieuwsgierige vraag: Heb jij een huis in massieve houtbouw? Misschien zelfs een loghouse ? (Ik weet dat de Nederlandse overheid nogal moeilijk doet ivm vergunningen voor dat laatste ...)
G

stillekracht
Berichten: 41
Lid geworden op: 03 aug 2012, 11:10

Re: Stillekracht stelt zich voor

Bericht door stillekracht » 17 okt 2012, 18:01

Nee, mijn huis is niet van massieve logs.

Het huis is 100 jaar oud en gebouwd van 3cm dikke amerikaans grenen rabbat delen.Alles nog puntgaaf :-) Kijk in het boek over de stellingen van Amsterdam of op Youtube naar het filmpje en je komt het huis wel tegen (het is nog een van de weinige originele kringenwet woningen).

Toen wij het 13 jaar geleden hebben gekocht is het huis casco geweest. Daarnaa is alles weer traditioneel betimmerd (brede delen aan de muur en kraaldelen aan plafond). Isolatie is zo maximaal mogelijk aangebracht. Maar ja....bestaande bouw geeft beperkingen. De maximale steenwol dikte is 5 cm. Doordat hout weinig of geen accumulerend vermogen heeft is het 's winters behaagelijk en 's zomers lekker koel.

2 jaar geleden een "schuur" op het erf laten bouwen. Gebouwd in een traditioneel noord hollandse schuur stijl (met hooi cq lijkendeur in de topgevel) Buitenwanden gepotdekseld Douglas (3cm) 16cm steenwol en binnen betimmerd als de woning met wisselende breedte houten delen en kraalschroten aan plafond. Schuur wordt gebruikt als kantoor.

De schuur is voorzien van een WTW unit en wordt met CV middels LTV verwarmd. Afgelopen winter is er 300M3 gas in gaan zitten. Lijkt mij niet verkeerd ;-)

Het enige wat mij tegen valt van de schuur is dat het mij in de zomer boven te warm wordt (25 gr) De woning wordt boven max 22 graden. Ben er nog niet achter hoe dat kan. Heb het vermoeden dat het zonwerende glas verkeerd om is gemonteerd. Daar ben ik nog mee bezig om dat uit te zoeken.

Vergunning krijgen wordt makkelijker als je de juiste architect in de hand neemt (waarvan je weet dat de gemeente er enthousiast over is)

Plaats reactie