Pagina 1 van 1

Pomp van bufferontladingsgroep en VV vervangen

Geplaatst: 28 feb 2018, 10:48
door dormos
Het lijkt er op dat de pomp van mijn bufferontladingsgroep het heeft begeven. Sinds ik van het gas af ben is mijn vergasser met buffers mijn hoofdverwarming, en de pomp van de bufferontladingsgroep werkt dus als CV pomp.
De pomp begon langzamerhand steeds meer herrie te maken en lijkt ook onvoldoende capaciteit te hebben. Door m'n stroomverbruik te meten met Plugwise weet ik dat de pomp 30W verbruikt op stand 2, terwijl dat zo'n 67 Watt zou moeten zijn. Vanwege de kou heb ik de pomp op stand 3 gezet, en het verbruik is dan 60W in plaats van de 93 Watt die op de pomp staat. Pomp lijkt me dus overleden, en dat lijkt me een goed moment om deze te vervangen door een modernere, energiezuinige pomp.
Kan iemand mij vertellen hoe ik een vervangende pomp kan kiezen? De huidige pomp is een Wilo RS25/6-3P.
Tegelijkertijd zou ik dan de pomp van m'n vloerverwarming willen vervangen die op het moment wel goed is, maar permanent 60W verbruikt. Dat moet volgens mij veel minder kunnen met een moderne pomp. Type weet ik nu niet, zal ik vanavond even opzoeken.

Groet,

Hans

Re: Pomp van bufferontladingsgroep en VV vervangen

Geplaatst: 28 feb 2018, 14:21
door martijn1984
Waterpompshop.nl

Heb ik destijds ook gebruikt.
Kun je je huidige pomp invoeren en laat hij de alternatieven zien.

Re: Pomp van bufferontladingsgroep en VV vervangen

Geplaatst: 28 feb 2018, 15:44
door dormos
Bedankt voor de tip!
Iemand ervaring met DAB Evosta pompen? Zijn aantrekkelijk geprijsd en zuinig, en kan op internet weinig vinden over problemen met deze pompen.

Groet,

Hans

Re: Pomp van bufferontladingsgroep en VV vervangen

Geplaatst: 01 mar 2018, 07:36
door JantjeV8
Herrie in de pomp kan ook komen door luchtbelletjes, geloof dat dat cavitatie heet.

Re: Pomp van bufferontladingsgroep en VV vervangen

Geplaatst: 01 mar 2018, 08:04
door dormos
Klopt, heb ik ook aan gedacht. Maar het feit dat de pomp heel ander wattages trekt dan volgens de ingestelde stand zou moeten doet me vermoeden dat de pomp is gaan hemelen. Pomp is besteld, en als het toch iets anders bleek te zijn heb ik in ieder geval een reservepomp liggen.

Groet,

Hans