Pagina 1 van 1

productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 06 mei 2021, 23:55
door Slooij
hallo ik ben benieuwd hoe aluminium plaat word gemaakt is dit gedaan omdat hier een vraag naar is of omdat het gewoon geproduceerd word omdat het door moet lopen. deze vraag komt doordat ik nu een tijdje geleden een plaat heb gekocht maar deze plaat nu nergens meer kan vinden en of deze uberhoud nog geleverd kan worden hoe kan dit? wie brengt die plaat op de markt?

Re: productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 07 mei 2021, 07:55
door Paul Joosten
Beetje wonderlijke vraag, elke bouwmarkt verkoopt ze in velerlei soorten en maten. Wat bedoel je precies Stefan? Misschien werkt een foto verhelderend?

Re: productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 08 mei 2021, 11:09
door JantjeV8
Er is zelfs tekort momenteel, maar een enkel plaatje kun je praktisch op iedere hoek van de straat verkrijgen,

Re: productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 12 mei 2021, 15:14
door Adriaan Kragten
MCB levert een zeer grote sortering in diktes, afmetingen en kwaliteiten maar daar kun je alleen een hele plaat afnemen (minimum 1 * 2 m).

Re: productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 12 mei 2021, 21:32
door Slooij
hallo goedenavond. ik bedoel het volgende. ik heb denk ik zoon 4 jaar geleden een aluminium plaat gekocht via een web winkel, toen ben ik voor de dunste plaat aluminium gegaan en dat was toen 0,75mm dit is nog net een plaat en dikker dan folie. nu zat ik laatst (pas geleden) te kijken op het internet in allerlei aluminium winkels of zei nog zoon zelfde plaat op hun website hebben staan maar kon deze niet vinden wel een nog iets dunnere 0.5 mm en een iets dikkere 0.8 mm maar die 0.75 mm niet. ik heb nu ook gekeken op te aanbevolen website en daar hebben ze idd meer diktes dit omdat ik een dunne plaat nodig of nog nodig ga hebben. bedankt voor het advies.

Re: productie van aluminium plaat.

Geplaatst: 16 mei 2021, 10:42
door hobbes
Beetje smid of metaalhandel ( constructiebedrijf) heeft dat vaak wel liggen of kan het voor je bestellen. Soms moet je even wachten tot ze bij de groothandel weer een bestelling gedaan hebben maar dat duurt hooguit 2 weken. Ik haal regelmatig metaal bij de smid op het dorp voor verschillende werkstukken.