Wakker geworden?

discussie, maatschappij, economie en ecologie

Moderator: Moderators

Ingir
Berichten: 1410
Lid geworden op: 13 apr 2014, 20:36

Re: Wakker geworden?

Bericht door Ingir » 27 okt 2019, 23:59

Corona serieus nemen en gelijk zelfmedicatie toepassen: https://zelfzorgcovid19.nl

remco d
Berichten: 312
Lid geworden op: 10 okt 2015, 08:32

Re: Wakker geworden?

Bericht door remco d » 28 okt 2019, 07:24

Ik denk dat extremen zich ook gaan uiten zoals laatst in Ruinerwold. Die man dacht ook dat hij "wakker" was geworden. Tot mijn schrik kan ik mij in veel van zijn denkwijzen wel vinden. Ergens heeft hij een afslag gemist dat is duidelijk. Jezelf isoleren lijkt me nooit de verstandige optie

Gebruikersavatar
benthuis
Moderator
Berichten: 1890
Lid geworden op: 18 mei 2010, 21:42

Re: Wakker geworden?

Bericht door benthuis » 29 okt 2019, 18:53

Ingir schreef:
27 okt 2019, 23:59
Zombificatie 99%... https://tpo.nl/2019/10/27/sid-lukkassen ... gen-bloot/
Ik heb het geprobeerd te lezen....
Kom ik boven aan de ladder, staat ie tegen de verkeerde muur... (Naar Covey)

Gebruikersavatar
Ivarrr
Berichten: 42
Lid geworden op: 27 okt 2019, 16:57

Re: Wakker geworden?

Bericht door Ivarrr » 30 okt 2019, 14:12

"een onaangenaam gevoel over de toekomst."

Dat gevoel bestaat eigenlijk al vrij lang in de westerse wereld ("Carrière maken...voordat de bom valt"). Het heeft vele thema's gehad: de dreiging van een kernoorlog, rassenoorlog, en/of een derde wereldoorlog. Ook zorgen over de natuur, het klimaat en overbevolking leven al tientallen jaren onder de mensheid. En de angst voor een financiële crisis en/of totale mind control door een globalistische politiestaat...

Maar inderdaad lijken bepaalde spanningen vooral de laatste vijf jaar tot een breekpunt te zijn gekomen. Links en rechts zijn verder uit elkaar gedreven. Links draagt bivakmutsen om niet gearresteerd te worden voor vandalisme en openbare geweldpleging ("Antifa"), en rechts verschuilt zich online achter anonieme accounts om niet gedoxt (en dus ontslagen) te worden. Een anonimiteit die vervolgens extra baldadig maakt: het trol fenomeen inclusief de heropleving van antisemitisme.

Demonstraties gaan in toenemende mate vergezeld door gewelddadige tegendemonstraties, waardoor er steeds vaker bloedige veldslagen worden uitgevochten tussen linksgekkies en rechtsgekkies.

Ook is links en rechts al lang niet meer het proletariaat (arbeidersklasse) versus de bourgeoisie (middenklasse). Een groot deel van de bourgeoisie én de elite maakt deel uit van de harde kern van links, en hetzelfde geldt voor rechts en het proletariaat (vooral duidelijk waarneembaar onder PVV'ers).

Bovendien beginnen links en rechts zich in toenemende mate in etnisch opzicht van elkaar te scheiden. Rechts is hoofdzakelijk blank, terwijl links een bonte coalitie is van verschillende "gemarginaliseerde" minderheidsgroepen (immigranten en de LGBTQ gemeenschap). In steden, universiteiten en mainstream media domineert het multiculturele, "intersectionele" links, en op het platteland leeft het traditionele en politiek-incorrecte rechts.

Opmerkelijk is dat ook ecologische kwesties zich sterk hebben gesplitst in links (erg bezig met het klimaat en bereid daarvoor het landschap op te offeren) en rechts (hecht waarde aan natuurschoon en is mede om die reden tegen landschapsvervuiling en geluidsoverlast door windmolens).

Links benadrukt de uitstoot van CO2 als exclusieve oorzaak van klimaatverandering. Rechts ziet de natuurlijke cycli van de zon en het zonnestelsel als belangrijkste oorzaak.

Gaat deze ideologische en praktische kloof tussen links en rechts tot een burgeroorlog leiden? Onherroepelijk, maar niet als eerste in Europa. De eerstvolgende burgeroorlog zal uitbarsten in Amerika en van daaruit overwaaien naar Europa (net zoals nieuwe terminologie als "witte mensen" uit Amerika is overgewaaid).

Waarom in Amerika? Omdat er daar slechts twee partijen zijn, de Republicans en de Democrats, en de miljoenen immigranten die via de Mexicaanse grens het land binnenstromen voornamelijk Democrat stemmen. Dit betekent dat op een gegeven moment de verkiezingen zinloos worden omdat de Democrats vanaf dat moment alle toekomstige verkiezingen zullen winnen, hoe corrupt en debiel de kandidaten ook zijn (denk aan Hillary, die bijna de vorige verkiezingen had gewonnen). Democratie (de burgers laten stemmen) is een manier om burgeroorlog te voorkomen. Wanneer verkiezingen door demografische verschuivingen zinloos worden, is democratie defect en zal er onherroepelijk weer een ouderwetse oorlog uitbreken. Dit keer echter met een gigantische hoeveelheid wapens en munitie.

Trump heeft de muur niet gebouwd en dus zal hij, en de republikeinse partij in het algemeen, zeer waarschijnlijk de verkiezingen verliezen en daarmee de Amerikaanse burgeroorlog inluiden. Wint hij toch nog nét de verkiezingen (Tulsi zou kunnen winnen als haar eigen partijgenoten dit niet zouden tegenwerken), dan zal het een paar jaar uitgesteld worden, maar als hij in die vier jaar de Mexicaanse grens niet volledig afsluit, en minstens een miljoen illegalen deporteert, dan volgt de oorlog alsnog in 2024.

Europa is de laatste jaren flink verzwakt door de massa-immigratie vanuit Afrika en de Arabische wereld, en de daaruit voortvloeiende afkeer tegen de EU (op zich een leuk idee, maar het vormt inmiddels een bedreiging voor de autochtone bevolking van Europa).

Daarom oorlog in Europa tussen 2020 en 2025. Zo goed als zeker. Zeer waarschijnlijk ook een aantal zeer koude, lange winters, als gevolg van het zonneminimum dat is aangebroken.

Over de zogenaamde "global warming" maak ik me totaal geen zorgen. Wel over de toenemende vervuiling (plastic, rubber, windmolens, radioactieve deeltjes, medicijnen inclusief anticonceptiva in het drinkwater etc.).

Wat de oorlog in Europa betreft, ook daar maak ik me niet zo heel erg veel zorgen over (de huidige gang van zaken is veel zorgwekkender). Dit zal vooral ellendig en dodelijk worden voor stedelingen. Aan de andere kant ben ik me er wel op aan het voorbereiden. Ik leef niet in een kelder zoals dat gezin in Drenthe, maar ben inmiddels wel redelijk onafhankelijk wat water, voedsel en brandstof betreft. En ook prikkeldraad en dergelijke ( :fff ) heb ik klaarliggen voor wanneer dat nodig wordt.
“We do not "come into" this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean "waves," the universe "peoples." Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.” ― Alan Watts

Gebruikersavatar
Pietje
Moderator
Berichten: 3330
Lid geworden op: 04 jun 2012, 22:39
Locatie: Wijbosch
Contacteer:

Re: Wakker geworden?

Bericht door Pietje » 31 okt 2019, 00:17

Ivarrr schreef:
30 okt 2019, 14:12
Daarom oorlog in Europa tussen 2020 en 2025. Zo goed als zeker. Zeer waarschijnlijk ook een aantal zeer koude, lange winters, als gevolg van het zonneminimum dat is aangebroken.
Als jouw voorspelling van een oorlog net zo nauwkeurig is als je voorspelling van koude winters, dan verwijs ik jouw voorspellingen graag naar het land der fabelen.

https://klimaatverandering.wordpress.co ... wil-komen/
-- We hebben de aarde niet geërfd van onze voorgangers, maar te leen van onze nakomelingen --

Dutch John
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23

Re: Wakker geworden?

Bericht door Dutch John » 31 okt 2019, 06:50

Nou, nou, Pietje, dat is wat kort door de bocht voor een moderator. Iedereen mag toch zijn mening/voorstelling van zaken/voorspellingen poneren?

Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-

JantjeV8
Berichten: 3523
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Wakker geworden?

Bericht door JantjeV8 » 31 okt 2019, 07:13

Aan voorspellingen heb je niets, kun je net zo goed naar het casino gaan. Wetenschap of niet, veel komt er niet van uit.

remco d
Berichten: 312
Lid geworden op: 10 okt 2015, 08:32

Re: Wakker geworden?

Bericht door remco d » 31 okt 2019, 07:22

Echt oorlog komt er niet, de groep die nu wordt verdrukt zal meer gaan protesteren. Dat zijn de echt werkende mensen. Agrarische sector, bouw, techniek, transport. Daar is de onvrede. Zoals nu op het Malieveld is slechts het begin. De manier van werken gaat veranderen. Vertrouwen in overheid is weg dus de morele plicht om belasting te betalen vervalt. Ik merk aan mezelf al dat we bijvoorbeeld geen 2e auto nemen, mede omdat daar weer belasting tegenover staat. Er wordt wat meer geruild met gesloten beurs, er wordt meer gevraagd of dingen " zonder bon" kunnen.

Antifa en soortgelijke klimaat protesten hebben één ding gemeen: het volk wat meedoet heeft of nog niet veel belasting betaald in zijn leven, of leeft van de belasting van de mensen waar ze tegen protesteren. Het is niet voor niks dat leerlingen en studenten overwegend links zijn. Ze schuiven naar rechts als ze zien hoeveel de overheid graag wil hebben van de zuur verdiende centjes.

Gebruikersavatar
Paul Joosten
Berichten: 1013
Lid geworden op: 22 feb 2013, 13:49
Locatie: Zuidwending / Veendam
Contacteer:

Re: Wakker geworden?

Bericht door Paul Joosten » 31 okt 2019, 07:34

Is rechts of links niet wat achterhaald? De jeugd stemt idealistisch, ontevreden volk vanuit de onderbuik. Dat maakt polderen en daarmee ons eeuwenoude consensus systeem er niet makkelijker op.
"Try and leave this world a little better than you found it" [Baden Powell]
"Verbeter de wereld, begin bij jezelf"... [algemeen]
..."maar stop daarna niet en help ook een ander op weg!" [Paul Joosten]
https://duurzamehuizenroute.nl/woning/v ... 05-veendam

JantjeV8
Berichten: 3523
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Wakker geworden?

Bericht door JantjeV8 » 31 okt 2019, 07:39

Onder de 'werkende mensen' die je noemt, moet je denk ik zowel de werknemers als de werkgevers scharen.

De werkgevers worden ook lam gelegd. Investeringen die nodig zijn voor lijfsbehoud zijn niet op grond van de regelgeving meer te beslissen. Regels worden evengoed zonder pardon terug gedraaid. De gemeenteambtenaar heeft de vergunning in de hand, maar komt vertellen dat hij hem uiteindelijk toch niet mag achterlaten want de Raad van State heeft anders beslist. Wel de leges betalen trouwens..

En daar hebben heel veel grote en belangrijke beroepsgroepen mee te maken.

JantjeV8
Berichten: 3523
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Wakker geworden?

Bericht door JantjeV8 » 31 okt 2019, 07:40

Paul Joosten schreef:
31 okt 2019, 07:34
De jeugd stemt idealistisch, ontevreden volk vanuit de onderbuik.
Dat zie ik niet. Men stemt op een persoon, niet op een standpunt. Kijk maar naar PvdD, mevrouw stapt op en de hoeveelheid aanhangers kelderen.

Gebruikersavatar
Ivarrr
Berichten: 42
Lid geworden op: 27 okt 2019, 16:57

Re: Wakker geworden?

Bericht door Ivarrr » 31 okt 2019, 09:24

Is rechts of links niet wat achterhaald?
De termen hebben een nieuwe betekenis gekregen (niet langer die van de Franse Revolutie) maar we weten allemaal wat er in de huidige tijd mee bedoeld wordt.
De jeugd stemt idealistisch
Dat idealisme is wat we links noemen. Rechts wordt geassocieerd met realisme. De "onderbuik" die je noemt verwijst naar de onderklasse, de arbeidersklasse, de lager opgeleiden in volksbuurten etc. Wanneer de "onderbuik" haar ongenoegen uit, komt het er vaak heel lomp uit, zoals de tokkies die met puberale leuzen ("daar moet een piemel in") de inspreekavond over een azc kwamen verstoren. Ook is de "onderbuik" sneller geneigd om fysiek geweld te gebruiken tijdens demonstraties en dergelijke.
jeugd
Kiiiinderen voor kiiinderen... Kinderpostzegels etc. Met andere woorden: kinderen die door de school- en leerplicht geen keuze hebben dan wekelijks urenlang te worden blootgesteld aan politiek correcte denkbeelden, met in toename mate vrouwelijke in plaats van mannelijke leerkrachten. En nu dus het door meisjes en vrouwen gedomineerde Extinction Rebellion ("klimaatspijbelen"). Noem het gerust "idealistisch" maar het is feitelijk indoctrinatie want deze kinderen krijgen nauwelijks een tegengeluid te horen. Een tegengeluid dat minstens even idealistisch kan zijn. Wellicht kan "refugees welcome" idealistisch worden genoemd, maar is weerstand bieden tegen islamisering, criminaliteit en de toename van aanrandingen en (al dan niet dodelijke) verkrachtingen niet minstens even idealistisch? Het "idealisme" van de jeugd is eerder utopisch te noemen: de onrealistische hoop dat alle immigranten zullen integreren als we maar lief tegen ze zijn, en dat het klimaat kan worden gered als we wetswijzigingen doorvoeren en de belastingen verhogen.
je voorspelling van koude winters
Wij hebben er in Nederland afgelopen winter weinig van gemerkt, maar Amerika en Oost-Europa hebben te maken gekregen met zeer koude lucht vanuit het noordpool gebied (-37 C in North Dakota), plus in de lente hevige regen en hagel die grote hoeveelheden graan hebben vernietigd en de grond ongeschikt hebben gemaakt om op tijd te beplanten. Ook hebben grote delen van noordelijk Afrika en het Midden-Oosten de afgelopen winter voor het eerst sinds lange tijd met sneeuw te maken gehad (en in de lente en zomer met overstromingen, extreme hagel etc.).

Mijn "voorspelling" is dus niet enkel theoretisch (op basis van het zonneminimum) maar ook een projectie van deze trend. Het artikel waar je naar linkt is uit februari 2018 en is afgelopen winter dus al onderuit gehaald. Als de poolwervel deze winter opnieuw splitst, dan zullen er ook opnieuw stromen ijskoude lucht (circa -40 C) naar het zuiden uitzwaaien en er is geen enkele reden waarom dit Nederland niet zou kunnen bereiken. We worden enigszins beschermd door de Golfstroom, maar als de poolwervel net op de verkeerde plek splitst, dan zal de Golfstroom dit slechts ten dele kunnen afzwakken.

Maar los van de poolwervel, ook andere factoren (gerelateerd aan het zonneminimum) kunnen wel degelijk voor lange, zeer koude winters gaan zorgen. Al stelde ik niet dat dat gegarandeerd gaat gebeuren. Ik schreef: "Zeer waarschijnlijk ook een aantal zeer koude, lange winters." Dat was dus een verwachting, niet een voorspelling.
Als jouw voorspelling van een oorlog net zo nauwkeurig is als
Wat mijn voorspelling van een oorlog betreft (wél een voorspelling omdat ik dit 100% zeker acht), de nauwkeurigheid zit 'm in de politieke analyse: democratie is geïntroduceerd om een einde te maken aan de herhaaldelijke oorlogen tussen de aanhangers van potentiële troonopvolgers en het herhaaldelijke getouwtrek van revolutionairen en contra-revolutionairen. In plaats van elke 20 jaar een bloedige burgeroorlog uit te vechten, gaan we elke 4 a 5 jaar naar de stembus, en leggen we ons neer bij de kandidaat en/of partij die wint. Zolang dat werkt, blijft burgeroorlog uit. Maar kijk hoeveel trammelant er was NADAT Donald Trump de verkiezingen had gewonnen. Of wat er is gebeurd nadat eerst de PVV en daarna FVD een verkiezingszege haalde (beiden buitenspel gezet door de kartel-partijen). Kijk naar hoe er om is gegaan met de uitkomsten van referenda in zowel Nederland als in Engeland. Zie hoe machteloos burgers zich voelen inzake de EU.

Ik stel dat deze spanningen vooral de afgelopen vijf jaar in hevigheid zijn toegenomen. In Europa hebben we de afgelopen twee jaar bovendien steeds hevigere protesten gezien (de gele hesjes, blokkeerfriezen, tractoren op het Malieveld etc.) en er stromen nog steeds elke dag duizenden Afrikanen en Arabieren Europa binnen, waarvan we weten dat de meerderheid hiervan niet of nauwelijks zal integreren, en een groot deel wrok koestert jegens de blanke ("witte") mens, vanwege het kolonialisme, de slavernij, de kruistochten, steun aan Israël et cetera. En dan zijn er nog de vele economen die zich zorgen maken over een nieuwe financiële crisis (zie o.a. hoe het gaat met Deutsche Bank). Als je deze trends op de toekomst projecteert, en enigszins bekend bent met de wereldgeschiedenis, dan is de voorspelling van oorlog in de komende 5 a 6 jaar zeer nauwkeurig.
Agrarische sector, bouw, techniek, transport. Daar is de onvrede.
Daar is inderdaad onvrede, maar ook bejaarden zijn ontevreden over bijvoorbeeld de toegenomen criminaliteit op straat en over problemen inzake pensioenen en de zorg. Er is onvrede onder leerkrachten, jonge ouders, ambulance personeel etc. Overal in Nederland worden mensen tot wanhoop gedreven door de bouw van steeds meer windmolens (feitelijk energiefabrieken die om "groene" redenen niet op bedrijfsterreinen hoeven te staan), plus nu ook nog eens dat gezeik over verplichte isolatie en warmtepompen. Kerstmarkten moeten nu omringd worden door betonblokken omdat er anders een te grote kans is op een aanslag. Idem voor winkelstraten. Jongeren die willen uitgaan moeten voortdurend op hun hoede zijn voor kopschoppers. Straatnamen worden veranderd, standbeelden worden verwijderd en zelfs de Efteling wordt geterroriseerd door drammerige activisten.

En het schip is roerloos aangezien de democratie niet meer goed functioneert. Eén onvoorziene ijsschots (no pun intended maar achteraf wel grappig) en het schip zinkt.
“We do not "come into" this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean "waves," the universe "peoples." Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.” ― Alan Watts

dormos
Berichten: 846
Lid geworden op: 24 apr 2013, 12:10

Re: Wakker geworden?

Bericht door dormos » 31 okt 2019, 10:37

kinderen die door de school- en leerplicht geen keuze hebben dan wekelijks urenlang te worden blootgesteld aan politiek correcte denkbeelden, met in toename mate vrouwelijke in plaats van mannelijke leerkrachten.
Hoe zou dat toch komen? Dit argument bracht een collega en fervent Thierry aanhanger pas ook ter sprake: 70% van de leerkrachten stemt links, dus kinderen worden geindoctrineerd.

Quotes:
‘Ik weet wel dat vrouwen over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.’
‘Het is normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn. Dan ontmoet ze een man die gewoon rechts is, en dan zegt ze: “Ja, die heeft ook wel gelijk.” In mijn ervaring.’


Zou dit misschien komen omdat mensen die voor het onderwijs kiezen wellicht wat idealistischer en menslievender zijn, terwijl rechts meestal kiest voor een studie waarmee zo veel mogelijk verdiend kan worden of zoveel mogelijk macht kan worden verkregen?
Als het ze niet bevalt dan kunnen ze toch ook voor het onderwijs kiezen, en ze dan "neutraal" (of "gewoon") rechts indoctrineren?

dormos
Berichten: 846
Lid geworden op: 24 apr 2013, 12:10

Re: Wakker geworden?

Bericht door dormos » 31 okt 2019, 10:51

Heel veel onvrede in Nederland is naar mijn bescheiden mening nergens op gebaseerd. Als je wel eens wat meer van de wereld gezien hebt, en dan met name buiten Europa, dan weet je gewoon dat Nederland 1 van de beste landen is om in te wonen. Er kunnen natuurlijk altijd dingen beter, maar op allerlei lijstjes scoort Nederland het hoogst of heel hoog.
De recente protesten gaan bijna nooit over lijfsbehoud, maar over welvaartsbehoud. Derhalve zijn ze ook georganiseerd en betaald door bedrijven, zie boeren en bouwsector.

Onveiligheid is bijna altijd een kwestie van perceptie. We krijgen steeds meer informatie via allerlei kanalen waardoor het kan lijken of Nederland onveilger wordt. De cijfers tonen dat niet aan, en grote terroristische aanslagen hebben we hier niet gehad. Maar feiten blijken er steeds minder toe te doen, en wat op Facebook staat is waar.

Gebruikersavatar
Ivarrr
Berichten: 42
Lid geworden op: 27 okt 2019, 16:57

Re: Wakker geworden?

Bericht door Ivarrr » 31 okt 2019, 12:52

dormos schreef:
31 okt 2019, 10:37
Hoe zou dat toch komen?
Arjan Lubach, waar ik naar linkte in mijn bovenstaande reactie, wijst er op dat deze verschuiving (naar een steeds hoger percentage vrouwelijke leerkrachten) zeer waarschijnlijk samenhangt met de veranderingen in het onderwijs (kleuterschool en lagere school samengevoegd tot "basisonderwijs", midden jaren tachtig) en de daarmee veranderde invulling van PABO opleidingen die nu vooral voor mannen een stuk minder aantrekkelijk zijn gemaakt. Ik denk dat Lubach daar zeker een punt heeft.
Het is normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn.
Dat is juist. En op zich uitstekend want als het anders was dan bestonden we niet. De natuur heeft de aard van mannen en vrouwen zeer zorgvuldig gekalibreerd. Het wordt pas een probleem als de van nature linkse vrouw deze eigenschap niet langer richt op haar kinderen en gezinsleden maar in plaats daarvan op mensen buiten haar gezin en vooral buiten haar gemeenschap, zoals bijvoorbeeld in de vorm van "Refugees Welcome" en in de onsterfelijke woorden van de kinderloze Angela Merkel: "Wir schaffen das."

De natuurlijke, eeuwige rol van de man is het gezin te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Daarom zijn vooral mannen tegen open grenzen en het verstrekken van verblijfsvergunningen. Mannen neigen van nature sterker naar "racisme" en "vreemdelingenhaat". Mannen neigen van nature sterker naar rechts. Dit is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven.
Dan ontmoet ze een man die gewoon rechts is, en dan zegt ze: “Ja, die heeft ook wel gelijk.” In mijn ervaring.’
Ja, eens. Intelligente vrouwen kunnen overtuigd worden dat hun linkse tendensen moeten worden gericht op het gezin (alle kinderen krijgen evenveel aandacht; alle kinderen zijn "gelijk") en niet op de buitenwereld. Die buitenwereld, de politiek, is het domein van de man. Duizenden jaren zo geweest tot zéér recentelijk. We verkeren op dit moment in een experimentele fase (universeel kiesrecht, feminisme etc.). Een experiment dat gedoemd is te falen.
Zou dit misschien komen omdat mensen die voor het onderwijs kiezen wellicht wat idealistischer en menslievender zijn
Nee, er is geen algemeen verschil in menslievendheid. Het verschil zit 'm in de manier waarop aan die menslievendheid uiting wordt gegeven. Vrouwen doen dat op een linkse manier (idealiter binnen het gezin, dus menslievendheid gericht op de eigen familie en gemeenschap) en de man op een rechtse manier (idealiter in de vorm van bescherming van de landsgrenzen en keiharde aanpak van misdadigers en andere parasieten).
terwijl rechts meestal kiest voor een studie waarmee zo veel mogelijk verdiend kan worden
De ultieme uitdrukking van de mannelijke aard is niet zozeer zaken doen maar vooral Science, Technology, Engineering and Mathematics. En met die enigszins autistische (en daarom mannelijke) vakgebieden valt nu eenmaal veel geld te verdienen in de huidige maatschappij. Jongens kiezen niet voor de exacte vakken met het oog op een toekomstig salaris (al kan dit wel een extra stimulans zijn) maar omdat ze die onderwerpen boeiend vinden en er op de middelbare school hoge cijfers mee halen.

Vrouwen neigen van nature naar sociale en creatieve beroepen. En daar valt nu eenmaal minder geld mee te verdienen (tenzij je toevallig een bestseller schrijft zoals J. K. Rowling). Nog minder valt er te verdienen met de uit Amerika overgewaaide opleidingen als "gender studies", "whiteness studies", "African studies" etc.
of zoveel mogelijk macht kan worden verkregen?
Voor mannen is macht inderdaad zeer aantrekkelijk, maar dit speelt in de huidige maatschappij op jonge leeftijd een minimale rol. Mannen bereiken pas machtsposities als ze de 40 zijn gepasseerd. Dat is voor scholieren veel te ver in de toekomst.
Als het ze niet bevalt dan kunnen ze toch ook voor het onderwijs kiezen, en ze dan "neutraal" (of "gewoon") rechts indoctrineren?
Niet realistisch aangezien leerkrachten zich ook aan een uitermate links curriculum moeten houden en zich überhaupt niet meer welkom voelen in de linkse sfeer van het moderne onderwijs. Eén iets te rechtse opmerking of handeling en hysterische activisten zorgen dat hij ontslagen wordt. Om over het multiculturele geweld tegen leerkrachten nog maar te zwijgen...
“We do not "come into" this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean "waves," the universe "peoples." Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.” ― Alan Watts

Plaats reactie