Eco-corridors en democratie in Wit-Russland

discussie, maatschappij, economie en ecologie

Moderator: Moderators

RebelFarmer
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 mei 2008, 19:07

Eco-corridors en democratie in Wit-Russland

Bericht door RebelFarmer » 18 mei 2008, 19:22

Hallo!
Vorig jaar is er een fietstourcampagne gehouden om GREENWAYS te promoten (lokale duurzame fietsroutes) in de eco-corridors van Wit-Rusland. Deze Belarus Solidarity fiets en kano-expeditie ging vanaf de Poolse tot de Russische grens door de eco-corridors van Wit-Rusland.

Eco-corridors zijn aangewezen door het Instituut voor Zoologie in Minsk. Ze zijn nog niet officieel verklaard maar ze zijn onmisbaar voor het behoud van de internationaal belangrijke biodiversiteit van het land. De expeditie is bedoeld om de eco-corridors te beschermen dmv duurzaam toerisme, biologische landbouw en natuurvriendelijke bosbouw. Typische flora en fauna van die eco-corridors werden belicht en de lokale bevolking werd geïnterviewd over wat ze weten over deze soorten en wat voor verhalen erover bestaan. Het respect voor de natuur wordt immers voor een belangrijk deel overgebracht via dit cultureel erfgoed!
Het gaat vooral om de volgende vogelsoorten: schreeuwarend, kraanvogel, raaf en oehoe en de volgende zoogdieren: wolf, bruine beer, lynx en de bever.

De GREENWAYS worden door de lokale bevolking zelf ontwikkeld onder de vlag van de UN met de zogenaamde “Local Agenda 21”.
Een eerste poging om lokale demokratie te introduceren in Wit-Rusland :mrgreen: !

Een nieuwe Belarus Solidarity Cycling Expedition wordt gehouden gedurende de hele maand augustus 2008. Je kan je voor verschillende periodes inschrijven. Wil je meer weten, schrijf me op rebelfarmer (at) hotmail.com
http://www.rebelfarmer.org

Plaats reactie