Wakker geworden?

discussie, maatschappij, economie en ecologie

Moderator: Moderators

Pigion
Berichten: 728
Lid geworden op: 17 okt 2007, 11:26
Locatie: Drenthe

Re: Wakker geworden?

Bericht door Pigion » 05 jul 2020, 20:03

Voeg ook toe dat het land geregeerd wordt door politieke dieren, zeer gehecht aan het pluche en totale onbenul van de realiteit, een enkeling daargelaten. Voor alles moet een commissie worden ingesteld of externe adviezen worden ingewonnen. Ze kunnen zelf incl. hun staf niets meer. Daar maken bepaalde stromingen in de maatschappij handig gebruik van.
Ook de nieuwsvoorziening blaast een partijtje mee. Overdreven veel aandacht wordt besteed aan oproerkraaiers. Ze doodsbang het nieuws te missen en de mensen zich afkeren van de media waar de linkse signatuur is oververtegenwoordigd.
Pigion

Woz
Berichten: 33
Lid geworden op: 17 nov 2019, 12:17

Re: Wakker geworden?

Bericht door Woz » 09 sep 2020, 07:04

Dit artikeltje tegengekomen:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2525450 ... -telegraaf

Nogal kort en we moeten niet op de personen zelf schieten.

Maar toch: waarom is de eenvoudige waarheid dat er moet geminderd en vereenvoudigd worden toch zo moeilijk?

Wat is er mis met een grachtenpand met een binnentemperatuur van gemiddeld pakweg 14graden?
En wat warmer op de plek waar je op de dat moment vertoeft.

remco d
Berichten: 305
Lid geworden op: 10 okt 2015, 08:32

Re: Wakker geworden?

Bericht door remco d » 09 sep 2020, 07:24

Nou ja, let op de titel van het onderwerp, wakker geworden. Ik ben wakker, het gaat allemaal om geld. Wat er mis is met 14 graden binnen? Wie wordt daar rijk van?

Groen is een verdienmodel. Noem een ding wat de overheid groen noemt waar niet in één adem investeren bij wordt genoemd. Terwijl de meeste echt groene maatregelen geen investeringen vragen.

pelletpower
Berichten: 2693
Lid geworden op: 12 nov 2011, 13:21

Re: Wakker geworden?

Bericht door pelletpower » 09 sep 2020, 07:49

Nou, dat zie ik toch wat anders. Korte versie: verbeter de wereld begin bij jezelf.

Artikeltje klopt voor een heel eind. Hoe wil je nu in hemelsnaam al die elektriciteit op een duurzame manier opwekken in de winter? Jan Rotmans komt nu schijnbaar eindelijk tot het inzicht dat dat niet gaat lukken. Naar mijn idee zal dat het beste lukken met een blok hout in de fik steken. Maar hier kun je heel lang over discussiëren. Hier gaan allerlei technologische hoogstandjes voor ingezet worden (daar doe ik zelf aan mee, dus ja lekker hypocriet), maar uiteindelijk is de enige echte oplossing wat DJ aangeeft. Dit is alleen te bereiken met anders denken, wakker worden, enz. En dan vooral niet naar de overheid of iets dergelijks wijzen maar bij jezelf blijven. Dus in de winter in het donker zitten in een kamer van 14 graden. Pas als we dat met zijn allen gaan doen, gaat het de goede kant op. En kijk dan eens om je heen. Wie in jouw omgeving gaat dat doen?

remco d
Berichten: 305
Lid geworden op: 10 okt 2015, 08:32

Re: Wakker geworden?

Bericht door remco d » 09 sep 2020, 08:31

Vandaar mijn laatste zin: de meeste groene dingen kosten niks. Je hebt gelijk, begin bij jezelf. Maar het contrast tussen wat overheden je heen proberen te sturen, en zoals jij zelf zegt aanpassen naar tevreden zijn met wat minder luxe, is heel erg groot.

Ingir
Berichten: 1410
Lid geworden op: 13 apr 2014, 20:36

Re: Wakker geworden?

Bericht door Ingir » 13 sep 2020, 13:17

Bij mij vielen de kosten om de woning energiezuinig te maken nog wel mee, vooral door vrijwel alles zelf te doen en tweedehands materialen te kopen of zelfs gratis mee te krijgen.

De duurste onderdelen (1.0-beglazing, vloerverwarming, nieuwe tegelvloer) heb ik zoveel mogelijk verspreid over enkele jaren zodat geen geld geleend moest worden. Er staan nog enkele werkzaamheden in de wacht (nog een paar isolatieklussen en aanleg balansventilatie) maar dan zit ik op een energieverbruik van ca. 24 kWh/m²a (passiefhuis <15, gemiddelde woning in NL 120), nu op 36. En alles gereed om de overstap te maken van gasketel naar warmtepomp, d.w.z. overal LTV, perfecte opstelplaats voor buitenunit WP en krachtstroom aanwezig (maar niet echt nodig).

De nu 20-jaar oude gasketel zal wel ergens komende jaren vervangen moeten worden en als de aanschafprijzen van warmtepompen niet drastisch zakken ga ik gewoon weer voor een nieuwe gasketel.
Corona serieus nemen en gelijk zelfmedicatie toepassen: https://zelfzorgcovid19.nl

Plaats reactie