Pagina 1 van 5

Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 04 apr 2016, 16:33
door peterberg
Al een week of wat werk ik aan een site die alleen maar informatie bevat over batch box rockets. Uiteraard is het nog niet klaar, waarschijnlijk nooit. Het wordt zo compleet mogelijk, met beschrijvingen en download-bare tekeningen in SketchUp formaat. De site wordt tweetalig, Nederlands en Engels. Wat later in dit jaar, als het Nederlandse deel vrijwel compleet is ga ik verder met de Engelse versie. Er is nog genoeg te doen...

Er is nu een Creative Common licentie aan het ontwerp gehangen die alleen om naamsvermelding vraagt plus de eis dat ontwikkelingen door derden onder dezelfde licentie worden gepubliceerd. Dit is in de praktijk geen beperking van de open source, integendeel, de auteur doet officieel afstand van de meeste van zijn rechten.

Natuurlijk zullen er mensen zijn die een idee voor zichzelf willen houden om er een commerciële onderneming van te maken. Dan moeten ze zelf weten, ik ga er niet achteraan maar dan worden ze op deze site in elk geval niet vermeld, ik verzamel alleen open source.

Batchrocket.eu is geen forum, het levert alleen maar informatie waar hier natuurlijk ook items voor aangedragen kunnen worden. Uiteraard met naamsvermelding etc. In een aantal gevallen wordt ook weer verwezen naar andere sites en forums waaronder deze.

Niet alleen op dit forum was er vraag naar een centrale plek met gebundelde informatie, het heeft de afgelopen tijd zachtjes doorgeregend met dit soort vragen en suggesties, ook in de USA.

Dank aan Kockie die met het idee en het domein op de proppen kwam.

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 04 apr 2016, 18:52
door Erikvr
Afbeelding

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 04 apr 2016, 20:01
door Pietje
Mooi werk, Peter!

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 04 apr 2016, 20:19
door mro
Zeer goede uitleg! Ik snap de werking nu in ieder geval een stuk beter.

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 04 apr 2016, 20:47
door peterberg
Kijk, zulke antwoorden zie/hoor ik graag! Deze week ben ik bezig met de ontwerpen en varianten van de core. Als het een beetje meezit dan kan die over een paar dagen online. Moet er nog wel een paar tekeningen bij maken zie ik...

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 05 apr 2016, 09:32
door OBL-Rien
Super!

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 05 apr 2016, 10:06
door holtere
Ja, ziet er goed uit!
Het zal een hoop herhaling van vragen en uitleg voorkomen!

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 05 apr 2016, 17:30
door peterberg
Nieuw menu item "Ontwerpen" toegevoegd, menu item "Bouwen" ingekort en bijgewerkt. Nog niet helemaal naar mijn zin en er ontbreekt nog een getest ontwerp, daar moet ik nog een tekening van maken. Als er grote aanpassingen klaar zijn dan laat ik dat hier weten.

Overigens, commentaar en tips zijn altijd welkom.

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 09 apr 2016, 20:25
door peterberg
De gegoten sidewinder toegevoegd aan het hoofdstuk "Ontwerpen".
http://batchrocket.eu/ontwerpen

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 10 apr 2016, 11:46
door holtere
Dat eindstukje aan de liggende P-channel is een slimme aanpassing Peter!
De stookruimte krijgt zo een drempeltje waardoor kooltjes er niet meer zomaar uit tuimelen. De lengte van de vuurkamer kun je zo optimaal benutten!
De nieuw ontworpen gietstukken lijken me een goede verbetering voor de duurzaamheid en een uitdaging voor de mallenmaker! Een beroep waarvan weinigen het vakmanschap juist weten in te schatten!
Een vraag betreffende je nieuwe luchttoevoer en het vertrouwde P-channel: Kun je een vergelijk maken op basis van Testo resultaten tussen die twee?

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 10 apr 2016, 13:45
door Dutch John
Peter,

In één woord: geweldig! Misschien wat prematuur, maar wanneer verschijnt het "Werkboek Batchrocket"? Ik teken graag in voor de gesigneerde hardcoverversie....

Groet,
DJ

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 10 apr 2016, 14:09
door holtere
Yep, met gouden en ingedrukte krulletters 8)

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 10 apr 2016, 14:14
door peterberg
holtere schreef:De stookruimte krijgt zo een drempeltje waardoor kooltjes er niet meer zomaar uit tuimelen. De lengte van de vuurkamer kun je zo optimaal benutten!
Het heeft wel ongeveer dat effect, maar de vierkante staande buis heeft links en rechts een ruimte tussen het staal en beton ter grootte van de halve poort. Die openingen lopen niet parallel met de wanden dus ja, brokken houtskool vallen gewoon niet in de poort. En het ding heeft de neiging om veel rustiger te branden over de hele stook.
holtere schreef:Een vraag betreffende je nieuwe luchttoevoer en het vertrouwde P-channel: Kun je een vergelijk maken op basis van Testo resultaten tussen die twee?
In het algemeen: de resultaten van de p-channel hebben wat hogere CO levels dan van de floor channel. Maar van die laatste zijn de filters van vrijwel elke stook donkergrijs terwijl die met p-channel alleen maar groezelig zijn. Een kwestie van halen en brengen, kennelijk is de een beter in roet wegwerken en de ander in lage CO niveaus. Dit is niet absoluut, er waren ook testruns waar het precies omgekeerd was.

temp

Geplaatst: 10 apr 2016, 14:18
door peterberg
Dutch John schreef:In één woord: geweldig! Misschien wat prematuur, maar wanneer verschijnt het "Werkboek Batchrocket"? Ik teken graag in voor de gesigneerde hardcoverversie...
Dank voor het compliment, dan valt de informatie goed.
Wat een boek betreft: als het ooit komt dan niet dit jaar, de site goed gevuld krijgen in twee talen is een hoop werk. Maar zodra het zover is, dan hou ik jouw verzoek in gedachten...

Re: Batchrocket.eu: informatie site

Geplaatst: 11 apr 2016, 19:21
door kockie
Gedeelte over het gieten van batchrockets afgeplitst naar http://ecologieforum.eu/viewtopic.php?f=3&t=5694

Probeer dit topic te alleen te gebruiken voor tips en tricks over batchrocket.eu