Hoe foto's op het forum plaatsen

Hierin worden mededelingen gedaan betreffende dit forum. Discussies over andere onderwerpen svp in de betreffende categorie.

Moderator: Moderators

Gesloten
Bert
Berichten: 133
Lid geworden op: 06 feb 2006, 21:43

Hoe foto's op het forum plaatsen

Bericht door Bert » 18 nov 2007, 19:01

Regelmatig bericht iemand dat hij/zij geen afbeeldingen op het forum kan plaatsen, en dan moet Kockie het weer oplossen. Toch is het niet moeilijk:
Deze leidraad is gebaseerd op werken met Tinypic, wat ik vaak gebruik. Er zijn ook andere sites die deze service aanbieden en ongeveer gelijkaardig werken:

1. De foto of afbeeldingen staan op je computer.

2. Ga naar photobucket oftinypic en klik daar "bladeren". Je ziet dan de bestanden op je computer en kiest de gewenste foto('s)

3. Vervolgens klikken op "upload". De foto's worden dan verzonden van je computer naar de foto-server en je krijgt per foto een adres. Dit adres kan je kopiëren.

4. Open je bericht op het forum en "plak" (paste) dit adres (rechtermuisknop>plakken).

5.Het adres verschijnt nu als tekstregel. Door op "preview" te klikken, kan je checken of het allemaal gelukt is: de afbeelding moet er dan staan.

Misschien hebben anderen goede ervaring met andere foto-servers en kunnen ze dit nog aanvukken?

exroom
Berichten: 194
Lid geworden op: 07 feb 2007, 00:13

Bericht door exroom » 18 nov 2007, 19:14

en tja, dat is natuurlijk een oplossing.
echter brengt zich dat een probleem met zich mee. en dat is de reden dat ik vind dat de plaatjes op het forum moeten staan.

Wat is het geval: als ik over een jaar of wat terug kijk in het forum, is vaak de toegevoegde content (geplaatst op andere servers) verloren gegaan waardoor het complete topic zijn waarde verliest.

Ik zie dat nu al gebeuren in het topic over stirling motoren.
Eindelijk begin ik me erin te verdiepen en wat blijkt geplaatste links werken niet meer. zonde je kan weer overnieuw beginnen

ik hoop dat kockie wat doet aan het probleem.
dit was ook de reden dat ik vroeg , naar het maken van een soort bieb.
voor plaatjes en andere zinnige content
Hoeveel ik ook lees of experimenteer, het is nooit genoeg!,

Bert
Berichten: 133
Lid geworden op: 06 feb 2006, 21:43

Bericht door Bert » 18 nov 2007, 19:34

Ja, ik begrijp het probleem.
Aan de andere kant staat of valt de geloofwaardigheid en het succes van de gespecialiseerde plaatjes-servers natuurlijk met het in leven houden van de geleverde "linken".

Links naar allerlei sites raken sneller buiten gebruik, door server verhuizingen ed dan de links van de foto-servers.

Bovendien is deze manier van werken ook een soort "hoffelijkheid" naar de forum beheerder toe: de forum server wordt niet onnodig belast met al het beeld materiaal.

Het lijkt me erg moeilijk om tegenwoordig een nuttige "bieb" zonder externe verwijzingen (links) te maken!

Gebruikersavatar
kockie
Site Admin
Berichten: 8020
Lid geworden op: 28 jan 2006, 17:42
Locatie: Zeddam
Contacteer:

Bericht door kockie » 18 nov 2007, 19:37

In de nieuwe versie van PHPBB wordt dit probleem opgelost en is het mogelijk om plaatjes te uploaden. PHPBB 3 is nu bij release candidate 7 en ik hoop dat deze binnenkort "life" kan gaan. Ik heb deze release candidate al draaien, maar wil deze nog niet gebruiken als forum software. Pas als phpbb3 stable is wil ik 'm gebruiken. In de tussentijd mogen plaatjes nog steeds gemaild worden, al wil ik Bert hartelijk danken voor zijn inspanningen hierboven :D

Nog even geduld aub...
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.

Gesloten