Pagina 1 van 1

Vis kweken

Geplaatst: 09 mar 2020, 19:50
door Bobbert42
Beste lezers,

ik ben pas sinds vandaag lid op het forum. Kwam hier een paat topics tegen over vis kweken welke mijn aandacht trokken. Daar las ik dat met name forel goed in het Nederlandse klimaat te kweken zou zijn. Zelf heb ik beschikking over 2 vijvers, 600 m2 en 1700 m2 resp., welke beide ongeveer 1,2-1,8 meter diep zijn en zo'n 10-15 meter uit elkaar liggen. Geheel omheind door bomen en enkele struiken.

Vis kweken is iets geheel nieuws voor mij, zijn er hier mede hobby kwekers en hebben jullie wellicht tips waar ik op moet letten? zuurstof voorziening/voeding/stroming/temperatuur etc. Maar ook welk soort vis anders dan forel interessant is om naar te kijken?

alvast bedankt!

Re: Vis kweken

Geplaatst: 10 mar 2020, 11:11
door LeaD
Eens Googelen op aquaponics . Bij de koi vrienden zijn er ook tal van weetjes te vinden , zeker wat pompen betreft en behouden van proper water en de controle er van .

Re: Vis kweken

Geplaatst: 10 mar 2020, 11:48
door Bossie
Forel makkelijk? Zit hier een kweker in de buurt, heb er ook wel eens over gedacht maar alles gaat daarbij met KI. Misschien nog eens in verdiepen.
Water moet dan wel echt zuiver zijn. Volgens mij is tilapia e.d. wat minder gevoelig voor waterkwaliteit, mja vereisen weer hogere temperatuur.
Wat moet je ze voeren en wat is de conversie van voer naar vlees/vis?