Inmaken met vlees

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
benthuis
Moderator
Berichten: 1330
Lid geworden op: 18 mei 2010, 20:42

Inmaken met vlees

Bericht door benthuis » 25 aug 2018, 09:24

Vanmorgen alle potten met gehakt en tomaten saus aangetroffen met een eruptie...

Potten met alleen tomaten prut zijn nog ok. Beide heet afgevuld en niet gewecked .. had dat wel gemoeten?
Om de waarheid te spreken zijn er twee nodig, één om te spreken en een ander om te horen - Henry David Thoreau

jwardenier
Berichten: 943
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Inmaken met vlees

Bericht door jwardenier » 25 aug 2018, 20:04

Nee , heet afvullen en dan wachten tot het deksel vacuüm gezogen wordt is niet voldoende ,ging bij ons bij de augurken dit jaar zelfs mis .
Als je deze handeling bij een rundrand weckglas zou doen gaat de lip van de weckring niet onderuit staan ,geen vacuüm/onderdruk genoeg .
Als je conserven poten gebruikt hebt blijkt de oorzaak vaak in de rubber ring van het deksel te zitten ,na 30 min op 90 gr wecken steriliseer je het product en heb je een hogere onderdruk .Vlees moet langer en vaak op hogere temp .Inmaak dat veel mest heeft gehad of zelfs kunstmest ,laten zelfs weckglazen open gaan .
Vlees van te snel gegroeide dieren door veel eiwit gaat ook vaak mis .
Zo had ik vorig najaar 25 l erwtensoep ,alles uit eigen teelt behalve de erwten ,na een paar weken ging glas na glas los .
In het boek van Weck staat precies wat je moet doen om vlees te wecken ,gebruik wel de weck glazen ,conserven poten lijken dicht te zijn maar botulisme ligt op de loer

Plaats reactie