Vlees roken

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

Albert van WdJ
Berichten: 1234
Lid geworden op: 05 jan 2009, 12:09
Locatie: regio Dordrecht

Re: Vlees roken

Bericht door Albert van WdJ » 03 dec 2016, 11:43

Ik moest wel even goed kijken hoe dit ding werkt.
Maar ik begrijp dat het een labyrint is?
Je steekt hem aan de voorkant aan, en dan gaat het vuur al smeulend richting het midden.

Waarschijnlijk hoeft dat waxinelichtje maar eventjes eronder te staan? Want als het eenmaal smeult gaat het toch vanzelf?
Change, before you have to.

jwardenier
Berichten: 834
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Vlees roken

Bericht door jwardenier » 04 dec 2016, 12:20

Ernest , misschien je dochter even vragen , ik heb geleerd dat kinderen zo handig met deze materie zijn .
Ik moet altijd vragen of ze het me in jip en Janneke taal willen uitleggen , ze rammelen wat met hun vingers over het toetsenbord en het is klaar , ik weet het ik ben oud stokoud en hopeloos ouderwets in hun beleving .

De rookgenerator , ik heb hem gezien [vuur en rook ?] mooi ding ,ik pruts liever ,een la vol hout mot rookt naar mijn beleving lang genoeg , en stopt het roken ,begin ik opnieuw ,doosje vuurtje even blazen ,ug ug ,ogen vol rook, leuk een beetje spelen .

Ernest Dubois
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 okt 2013, 19:12
Locatie: Oostrum

Re: Vlees roken

Bericht door Ernest Dubois » 04 dec 2016, 13:55

Hi John,

Technische kan ik wel foto's hier-loaden maar ik maak liever niet gebruik van een hoster - dat heet Photobucket - die mij met een code kan voorzien en zonder zo'n special code ben ik op deze forum geblokkeerde. Maar door de andere technische route te volgen omzeil ik de kwaad malware die daar mij zit te wachten om mijn computer te besmetten en mijn privé gegevens hun eigen maken.



In deze film laat ik zie hoe ik vlees roken door een reeks foto's in combinatie met bewegende beelden. Hopelijk kunnen jullie het allemaal goed zien en begrijpen hoe het in de praktijk zou kunnen uitpakken. Nou ja, jullie missen natuurlijk de rook en smaak....
102

Het is ook niet zo goed gelukt. In plaats van een mooi video speler komt een gewoon link in de antwoord vak.

Maar ik heb nog een route, misschien lukt het met die beter, maar het duurt een tijd voordat de over-load is voltooid.


https://archive.org/details/OpenHaardSpekKast

Ernest Dubois
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 okt 2013, 19:12
Locatie: Oostrum

Re: Vlees roken

Bericht door Ernest Dubois » 04 dec 2016, 14:43


jwardenier
Berichten: 834
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Vlees roken

Bericht door jwardenier » 04 dec 2016, 17:49

Een filmpje zegt nog meer dan een paar foto's , heel mooi ,bedankt .
Je kamer is ook erg mooi geworden , mooie haard .
Het vlees in de spek kast , wauw . mooie worstjes prachtige kleur , goudgeel ,die ik gerookt heb zijn erg donker geworden .
misschien verkeerde keuze gemaakt in rookhoud , eikenhoud geeft mooie rook , verzuurd snel bij te weinig rookafvoer.
Appelhoud had je het over ,eens kijken of er wat te vinden is .

beek
Berichten: 68
Lid geworden op: 28 mei 2014, 18:36

Re: Vlees roken

Bericht door beek » 05 dec 2016, 22:19

Albert van WdJ schreef:Ik moest wel even goed kijken hoe dit ding werkt.
Maar ik begrijp dat het een labyrint is?
Je steekt hem aan de voorkant aan, en dan gaat het vuur al smeulend richting het midden.

Waarschijnlijk hoeft dat waxinelichtje maar eventjes eronder te staan? Want als het eenmaal smeult gaat het toch vanzelf?

Het is inderdaad een spiraal die een uur of tien blijft smeulen. Je moet hem eerst even aansteken met een waxinelichtje, of als je niet van parrafinesmaak aan je vlees houdt, met een (bruin) aanmaakblokje of brander.

Plaats reactie