Pagina 1 van 1

Wecken Glastang

Geplaatst: 27 jul 2014, 13:25
door Tim
Hallo,

Omdat m'n moeder wat ouder begint te worden, wil ze graag een glastang.

Hebben jullie ervaringen met onderstaande, welke werkt het best?

http://www.vanderkooyjubbega.nl/catalog ... q=glastang

Tim

Re: Wecken Glastang

Geplaatst: 28 jul 2014, 08:26
door Dutch John
Wij hebben de groene. Werkt prima. Lagen tot voor een jaar geleden nog regelmatig in de kringloop. Nu lijkt al het weckspul zijn bestemming gevonden hebben.

Groet,
DJ

Re: Wecken Glastang

Geplaatst: 03 aug 2014, 18:07
door Anne2

Re: Wecken Glastang

Geplaatst: 03 aug 2014, 20:39
door Tim
Anne,

Bedankt, maar hier is geen Xenos in de buurt. Ik heb inmiddels de groen en al een flinke hoop bonen, bieten en snijbonen in de pot. Nog geen enkele open geplopt. Grappig dat nu ik eraan begin uit alle hoeken weckspul gratis aangeboden krijg :mrgreen:.

Iemand nog grote stokbonen? Ik heb zoveel dat we er in omkomen. Omgeving midden Drenthe -> Stuur pb. Gratis.

Tim

Re: Wecken Glastang

Geplaatst: 04 aug 2014, 09:42
door jwardenier
Tim en Anderen , heb je al eens aan melkzuurvergisting gedacht , zuurkool ,rodekool ,wortelen uien en koolraap en bonen kunnen allemaal in de pot met zout en eventueel wat wai .Wij wecken ook maar deze bewaarmethode passen we ook steeds meer toe .
onlangs bonen in gemaakt in het zout , volgens traditie eten we de eersten op nieuwjaar s dag met peertjes uit de weck en rollade van eigen slacht .Ook gebruiken we de zonnedroger steeds meer. Al eens boerenkool gedroogd en bewaard in een koffie blik na opwellen en meekoken met aardappels een prima stamppot , ook kruiden en andijvie lenen zich goed om te drogen .
Het leuke aan deze inmaak methodes is dat het geen energie gebruikt en je grote hoeveelheden ineens wegwerkt zonder dat je uren bij het hete fornuis staat . ik heb een boekje bij v d Kooi gehaald even als de potten met waterslot .
Wat kan je allemaal inmaken in de pot , zuurkool, rodekool ,augurken ,pompoen ,specie en snijbonen , paprika, wortels ,koolraap, ui, knolselderij, rammenas ,rode biet ,gemengde groenten en padenstoelen .
We hebben nog niet alles uitgeprobeerd maar het is een smakelijke bewaarmethode .
Weck potten komen we wel eens tegen bij de k loop maar vaak zit er een beschadiging op de rand , we gebruiken de nieuwste de rundrand deze is stapelbaar en zo gaan er 14 potten tegelijk in de weck ketel .
Wij gebruiken ook de groene tang , deze is het veiligst ,je wilt geen pot met heet water over de vloer of benen doordat de tang het begeeft . Weck ketel op elektra of brander op de vloer zetten geeft ook een stuk veiligheid ,op fornuis wecken werk je meestal boven werkhoogte . gr John