Wecken Glastang

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 2903
Lid geworden op: 25 feb 2010, 15:11
Locatie: Uruguay

Wecken Glastang

Bericht door Tim » 27 jul 2014, 13:25

Hallo,

Omdat m'n moeder wat ouder begint te worden, wil ze graag een glastang.

Hebben jullie ervaringen met onderstaande, welke werkt het best?

http://www.vanderkooyjubbega.nl/catalog ... q=glastang

Tim
Laatst gewijzigd door Tim op 28 jul 2014, 09:18, 1 keer totaal gewijzigd.

Dutch John
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23

Re: Wecken Glastang

Bericht door Dutch John » 28 jul 2014, 08:26

Wij hebben de groene. Werkt prima. Lagen tot voor een jaar geleden nog regelmatig in de kringloop. Nu lijkt al het weckspul zijn bestemming gevonden hebben.

Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-

Anne2
Berichten: 471
Lid geworden op: 07 okt 2011, 19:07

Re: Wecken Glastang

Bericht door Anne2 » 03 aug 2014, 18:07


Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 2903
Lid geworden op: 25 feb 2010, 15:11
Locatie: Uruguay

Re: Wecken Glastang

Bericht door Tim » 03 aug 2014, 20:39

Anne,

Bedankt, maar hier is geen Xenos in de buurt. Ik heb inmiddels de groen en al een flinke hoop bonen, bieten en snijbonen in de pot. Nog geen enkele open geplopt. Grappig dat nu ik eraan begin uit alle hoeken weckspul gratis aangeboden krijg :mrgreen:.

Iemand nog grote stokbonen? Ik heb zoveel dat we er in omkomen. Omgeving midden Drenthe -> Stuur pb. Gratis.

Tim

jwardenier
Berichten: 1321
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Wecken Glastang

Bericht door jwardenier » 04 aug 2014, 09:42

Tim en Anderen , heb je al eens aan melkzuurvergisting gedacht , zuurkool ,rodekool ,wortelen uien en koolraap en bonen kunnen allemaal in de pot met zout en eventueel wat wai .Wij wecken ook maar deze bewaarmethode passen we ook steeds meer toe .
onlangs bonen in gemaakt in het zout , volgens traditie eten we de eersten op nieuwjaar s dag met peertjes uit de weck en rollade van eigen slacht .Ook gebruiken we de zonnedroger steeds meer. Al eens boerenkool gedroogd en bewaard in een koffie blik na opwellen en meekoken met aardappels een prima stamppot , ook kruiden en andijvie lenen zich goed om te drogen .
Het leuke aan deze inmaak methodes is dat het geen energie gebruikt en je grote hoeveelheden ineens wegwerkt zonder dat je uren bij het hete fornuis staat . ik heb een boekje bij v d Kooi gehaald even als de potten met waterslot .
Wat kan je allemaal inmaken in de pot , zuurkool, rodekool ,augurken ,pompoen ,specie en snijbonen , paprika, wortels ,koolraap, ui, knolselderij, rammenas ,rode biet ,gemengde groenten en padenstoelen .
We hebben nog niet alles uitgeprobeerd maar het is een smakelijke bewaarmethode .
Weck potten komen we wel eens tegen bij de k loop maar vaak zit er een beschadiging op de rand , we gebruiken de nieuwste de rundrand deze is stapelbaar en zo gaan er 14 potten tegelijk in de weck ketel .
Wij gebruiken ook de groene tang , deze is het veiligst ,je wilt geen pot met heet water over de vloer of benen doordat de tang het begeeft . Weck ketel op elektra of brander op de vloer zetten geeft ook een stuk veiligheid ,op fornuis wecken werk je meestal boven werkhoogte . gr John

Plaats reactie