Het recept is heel simpel eigenlijk.
1. Flessen jenever (doppelkorn werkt ook goed en is goedkoper bij de Aldi in Duitsland!) en pakken bruine kandijsuiker inslaan. Zorg ook voor een paar lege flessen
2. Zwarte bessen oogsten en wassen (ik kieper ze gewoon in de wasbak). Stokjes wel verwijderen voor zover (redelijkerwijs) mogelijk!
3. De flessen voor ongeveer 1/3 vullen met bessen, daar 1/4 deel kandijsuiker op kieperen. Afvullen met jenever.
4. Tot de kerst laten staan, vervolgens de kerstdagen met familie/vrienden in dronkenschap doorbrengen
Ik heb dit jaar voor het eerst bessen/suiker afgewogen. Normaal altijd 1 op t oog gedaan.
Op een 0,7L fles Doppelkorn heb ik 150gr bessen en 100gr suiker gedaan, daarna afgevuld met Doppelkorn.
Bij de frambozen gebruik ik wat meer vruchten omdat deze een wat minder sterke smaak hebben, maar dit is nog een beetje expirimenteel.
Het recept is trouwens ook toepasbaar op zure kersen (morellen), deze moeten eigenlijk ontsteend worden vanwege de sterke amandelsmaak van de pitten.
Als je eens wilt proeven ben je van harte welkom!