Pagina 1 van 3

nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 17:33
door kockie
Wij zijn op zoek naar een nieuwe koekepan. De oude is er eentje met anti aanbaklaag, waarvan deze laag langzaam aan het verdwijnen is en dus in ons eten terechtkomt.

Wie heeft er een tip voor een pan. We willen een fatsoenlijke waar we de rest van ons leven mee kunnen doen. Antiaanbaklaag is ongewenst, vaatwasserbestendig is wel erg fijn. Oh ja, bij de lokale kringlo(o)p(en) konden we nog niets van onze gading vinden.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 19:40
door MatthiasD
Ik heb nu een 2tal koekepannen van staal. Deze mogen absoluut niet in de vaatwasser of met afwasmiddel gewassen worden. Gewoon met heet water afspoelen/borstelen en klaar.
Zijn erg fijne pannen in het gebruik, maar er mag helaas ook geen zuur spul in (azijn, wijn, citroen etc etc, geen marinades dus).

Zoiets is het:

Afbeelding

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 19:48
door ritsaert snijder
Je kan veel koekenpannen in de vaatwasser stoppen maar dan zijn ze wel een weekje totaal van de leg. Ik vind stalen pannen betaalbaar en prettig. Maar ik heb ook al heel lang een paar calphalon pannen, die zijn ook duurzaam...maar duurder in aanschaf. Eigenlijk is staal goedkoop en prima.

Ik heb het kalkverhaal nog niet gevonden...het ligt ergens....

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 20:10
door Dutch John
Gewoon wachten totdat je in de kringloop of op een rommelmarkt de gietijzeren exemplaren tegenkomt. Inderdaad niet te goed afwassen. We hebben ook een oude aluminium Tefal pan, waarvan de antiaanbaklaag inmiddels "overwoekerd" is door een aangekoekte laag vet. Die doet het ook prima, maar wordt tegenwoordig alleen gebruikt als we er één tekort komen.

Groet,
DJ

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 20:29
door benthuis
Sluit me wel aan bij Kockie. Je zult m op een rommelmarkt moeten zoeken met een lampje.
Bij de kringloopwinkels vind ik m iig niet!
Ik blijf ook zoeken..

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 21:09
door Henk E
Is zo iets als keramisch niet iets voor je? wij zaten ook met het probleem dat de antiaanbaklaag verdween en hebben sinds kort iets van keramisch bij IKEA of blokker weg voor ongeveer 12 euro.
Nog even afwachten hoeveel jaar ze mee gaan maar ben tot nu toe heel tevreden met deze.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 22:39
door Ernest Dubois
Hallo,

Op de rommelmarkt te Arnhem heb ik een heel mooi smeedijzeren pan gekocht, klein, maar zo gaat het op die manier en dat is kookpan nummer een hier thuis. Okke, maar dat is de gemiddeld positie, voor mij persoonlijk is het de gietijzeren pan van mijn jeugd, meegenomen vanuit het land van mijn geboorte, een Lodge. Ook die pan van hierboven heb ik. Die is bij consensus zonder twijfel pan nummer 3 op de lijst.

Groette,

E.DB.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 22 jan 2014, 22:47
door kockie
Oh ja, vergeten te vertellen: de pan moet geschikt zijn voor inductie... Heb geen gas meer en nog geen houtkookgelegenheid. Om nu iedere dag in de schuur te gaan koken gaat me ook wat ver.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 23 jan 2014, 10:56
door Lieve
Enige weken geleden was er een kopie van de hierboven afgebeelde pan in aanbieding bij LIDL Belgie, ik heb er eentje gekocht, ze is wel leuk.
Verder koop ik keukentoebehoren in gespecialiseerde horeca zaken. Meestal goedkoper en kwalitatief goed.
Ik gebruik LeCreuset pannen.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 23 jan 2014, 10:58
door Paide
Hier thuis staan pannen met antiaanbak van dat bekende merk. Die gaan gewoon in de vaatwasser en gaan toch zeker al 10 jaar mee en zien er nog goed uit. Niet op elkaar stapelen of met metalen erin krassen scheelt een hoop. Houten spatel dus...

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 23 jan 2014, 11:32
door deleted
De pan die soms naar mijn hoofd zwaait is van Inox.

G

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 23 jan 2014, 12:26
door Ernest Dubois
Wat betreft de pan die ik voor stemmen maakt het niet uit of jouw bron van hitte inductie of houtskool of wat dan ook is.

E.DB.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 23 jan 2014, 14:48
door ritsaert snijder
Die creuset pannen kosten 125,- en zijn goed voor inductie, Lodge pannen kosten 100,-- minder! Ik heb met de creuset pannen (ook de stoofpannen) goede ervaring maar die Lodge lijkt me ook prima. Allemaal goed voor inductie en je voelt dat je een pan hebt vast gehouden! Een de buyer mineral kan volgens mij ook op inductie.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 24 jan 2014, 17:36
door Anne2
Ik heb ook zo'n keramische, van de Lidl. Nog niet zo lang dus ik weet niet hoe lang die meegaat. Ik geloof dat je geen vet nodig hebt, maar dat heb je wel anders bakt hij nog steeds aan. Maar dan bakt hij inderdaad niet aan, nou ja...meestal niet. Ik heb zelf ook inductie.

Ik had hiervoor een rvs, voordeel je kan er met schuursponsje in, nadeel dat moet ook na elk gebruik.

Re: nieuwe koeke(n)pan

Geplaatst: 25 jan 2014, 09:34
door MatthiasD
Boven afgebeelde pan is geschikt voor elk soort hittebron, kan zelfs buiten op t kampvuur gebruikt worden :idea:
Voor mij liever geen pannen met anti-aanbaklaag meer, ik vind ze niet zo fijn werken.