nieuwe koeke(n)pan

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
kockie
Site Admin
Berichten: 8037
Lid geworden op: 28 jan 2006, 17:42
Locatie: Zeddam
Contacteer:

nieuwe koeke(n)pan

Bericht door kockie » 22 jan 2014, 17:33

Wij zijn op zoek naar een nieuwe koekepan. De oude is er eentje met anti aanbaklaag, waarvan deze laag langzaam aan het verdwijnen is en dus in ons eten terechtkomt.

Wie heeft er een tip voor een pan. We willen een fatsoenlijke waar we de rest van ons leven mee kunnen doen. Antiaanbaklaag is ongewenst, vaatwasserbestendig is wel erg fijn. Oh ja, bij de lokale kringlo(o)p(en) konden we nog niets van onze gading vinden.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.

MatthiasD
Berichten: 243
Lid geworden op: 20 okt 2013, 18:07
Locatie: Noordoostpolder

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door MatthiasD » 22 jan 2014, 19:40

Ik heb nu een 2tal koekepannen van staal. Deze mogen absoluut niet in de vaatwasser of met afwasmiddel gewassen worden. Gewoon met heet water afspoelen/borstelen en klaar.
Zijn erg fijne pannen in het gebruik, maar er mag helaas ook geen zuur spul in (azijn, wijn, citroen etc etc, geen marinades dus).

Zoiets is het:

Afbeelding

ritsaert snijder
Berichten: 4412
Lid geworden op: 09 dec 2009, 10:53
Locatie: Portengen

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door ritsaert snijder » 22 jan 2014, 19:48

Je kan veel koekenpannen in de vaatwasser stoppen maar dan zijn ze wel een weekje totaal van de leg. Ik vind stalen pannen betaalbaar en prettig. Maar ik heb ook al heel lang een paar calphalon pannen, die zijn ook duurzaam...maar duurder in aanschaf. Eigenlijk is staal goedkoop en prima.

Ik heb het kalkverhaal nog niet gevonden...het ligt ergens....
groet!

Ritsaert

Dutch John
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Dutch John » 22 jan 2014, 20:10

Gewoon wachten totdat je in de kringloop of op een rommelmarkt de gietijzeren exemplaren tegenkomt. Inderdaad niet te goed afwassen. We hebben ook een oude aluminium Tefal pan, waarvan de antiaanbaklaag inmiddels "overwoekerd" is door een aangekoekte laag vet. Die doet het ook prima, maar wordt tegenwoordig alleen gebruikt als we er één tekort komen.

Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-

Gebruikersavatar
benthuis
Moderator
Berichten: 1645
Lid geworden op: 18 mei 2010, 21:42

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door benthuis » 22 jan 2014, 20:29

Sluit me wel aan bij Kockie. Je zult m op een rommelmarkt moeten zoeken met een lampje.
Bij de kringloopwinkels vind ik m iig niet!
Ik blijf ook zoeken..
Om de waarheid te spreken zijn er twee nodig, één om te spreken en een ander om te horen - Henry David Thoreau

Henk E
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 feb 2013, 16:48

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Henk E » 22 jan 2014, 21:09

Is zo iets als keramisch niet iets voor je? wij zaten ook met het probleem dat de antiaanbaklaag verdween en hebben sinds kort iets van keramisch bij IKEA of blokker weg voor ongeveer 12 euro.
Nog even afwachten hoeveel jaar ze mee gaan maar ben tot nu toe heel tevreden met deze.

Ernest Dubois
Berichten: 661
Lid geworden op: 24 okt 2013, 20:12
Locatie: Oostrum

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Ernest Dubois » 22 jan 2014, 22:39

Hallo,

Op de rommelmarkt te Arnhem heb ik een heel mooi smeedijzeren pan gekocht, klein, maar zo gaat het op die manier en dat is kookpan nummer een hier thuis. Okke, maar dat is de gemiddeld positie, voor mij persoonlijk is het de gietijzeren pan van mijn jeugd, meegenomen vanuit het land van mijn geboorte, een Lodge. Ook die pan van hierboven heb ik. Die is bij consensus zonder twijfel pan nummer 3 op de lijst.

Groette,

E.DB.

Gebruikersavatar
kockie
Site Admin
Berichten: 8037
Lid geworden op: 28 jan 2006, 17:42
Locatie: Zeddam
Contacteer:

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door kockie » 22 jan 2014, 22:47

Oh ja, vergeten te vertellen: de pan moet geschikt zijn voor inductie... Heb geen gas meer en nog geen houtkookgelegenheid. Om nu iedere dag in de schuur te gaan koken gaat me ook wat ver.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.

Lieve
Berichten: 846
Lid geworden op: 09 dec 2013, 22:11
Locatie: Flobecq Henegouwen België

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Lieve » 23 jan 2014, 10:56

Enige weken geleden was er een kopie van de hierboven afgebeelde pan in aanbieding bij LIDL Belgie, ik heb er eentje gekocht, ze is wel leuk.
Verder koop ik keukentoebehoren in gespecialiseerde horeca zaken. Meestal goedkoper en kwalitatief goed.
Ik gebruik LeCreuset pannen.

Paide
Berichten: 254
Lid geworden op: 29 dec 2009, 15:12

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Paide » 23 jan 2014, 10:58

Hier thuis staan pannen met antiaanbak van dat bekende merk. Die gaan gewoon in de vaatwasser en gaan toch zeker al 10 jaar mee en zien er nog goed uit. Niet op elkaar stapelen of met metalen erin krassen scheelt een hoop. Houten spatel dus...

deleted
Berichten: 4857
Lid geworden op: 17 jun 2010, 11:29

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door deleted » 23 jan 2014, 11:32

De pan die soms naar mijn hoofd zwaait is van Inox.

G

Ernest Dubois
Berichten: 661
Lid geworden op: 24 okt 2013, 20:12
Locatie: Oostrum

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Ernest Dubois » 23 jan 2014, 12:26

Wat betreft de pan die ik voor stemmen maakt het niet uit of jouw bron van hitte inductie of houtskool of wat dan ook is.

E.DB.

ritsaert snijder
Berichten: 4412
Lid geworden op: 09 dec 2009, 10:53
Locatie: Portengen

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door ritsaert snijder » 23 jan 2014, 14:48

Die creuset pannen kosten 125,- en zijn goed voor inductie, Lodge pannen kosten 100,-- minder! Ik heb met de creuset pannen (ook de stoofpannen) goede ervaring maar die Lodge lijkt me ook prima. Allemaal goed voor inductie en je voelt dat je een pan hebt vast gehouden! Een de buyer mineral kan volgens mij ook op inductie.
groet!

Ritsaert

Anne2
Berichten: 473
Lid geworden op: 07 okt 2011, 19:07

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door Anne2 » 24 jan 2014, 17:36

Ik heb ook zo'n keramische, van de Lidl. Nog niet zo lang dus ik weet niet hoe lang die meegaat. Ik geloof dat je geen vet nodig hebt, maar dat heb je wel anders bakt hij nog steeds aan. Maar dan bakt hij inderdaad niet aan, nou ja...meestal niet. Ik heb zelf ook inductie.

Ik had hiervoor een rvs, voordeel je kan er met schuursponsje in, nadeel dat moet ook na elk gebruik.

MatthiasD
Berichten: 243
Lid geworden op: 20 okt 2013, 18:07
Locatie: Noordoostpolder

Re: nieuwe koeke(n)pan

Bericht door MatthiasD » 25 jan 2014, 09:34

Boven afgebeelde pan is geschikt voor elk soort hittebron, kan zelfs buiten op t kampvuur gebruikt worden :idea:
Voor mij liever geen pannen met anti-aanbaklaag meer, ik vind ze niet zo fijn werken.

Plaats reactie