Maaike,
Ik rommel eerst een boullion in elkaar van de botten en het restvlees van de kip, die kook ik in en daar stoof ik de rest van het vlees in. Opkruiden naar smaak en binden met een roux.
Dan laat ik de de ragout afkoelen en een nachtje in de koelkast staan. Dan is de ragout mooi "stijf"en kun je er "worsten" van rollen, Die worsten bestrijk ik met een geklopt ei en rol ik door de broodkruimels (oud brood laten drogen op de kachel en dan verkruimelen). 3 keer door de broodkruimels vind ik het lekkerst, tussen de lagen steeds weer bestrijken met geklop ei.
Dan frituren of invriezen voor later
Ik heb nog geen vast recept, ik doe maar wat
Plofkipexperiment
Moderator: Moderators
Re: Plofkipexperiment
Ondanks het 'gerommel' klinkt het heerlijk, David!
Ik heb van het weekend kaaskroketten gemaakt, ook zo lekker. Zelfde recept eigenlijk als jij maar dan met belegen kaas en verse peterselie. Ik vond ze lekkerder na het invriezen, dan vers.
Ik heb van het weekend kaaskroketten gemaakt, ook zo lekker. Zelfde recept eigenlijk als jij maar dan met belegen kaas en verse peterselie. Ik vond ze lekkerder na het invriezen, dan vers.