Ik dacht dat het merk vitera of iets wat er op lijkt, spekjes had die zo precies als dierspekjes smaakt dat ik ze niet lekker vond. 60% van de mensen eet een paar dagen geen vlees dus waarom niet vlees weglaten i.p.v. vlees minderen, nog beter beide
Denk aan de eiwitvervangers, als noten, vegetarische producten (probeer verschillende merken uit, die van de AH, vind ik bijv niet lekker er is nu zoveel, elke supermarkt heeft eigen dingen), bonengerechten, een bonencurry bijv is heerlijk met een salade erbij, eieren, champignons (in mindere maten dacht ik). Ik zie regelmatig het boek Koken met curry's in de kringloop staan, daar staat dacht ik een bonencurry in.
Of gooi eens een handje linzen door de rijst en eet er een andere groente met sausje bij.
In het begin vond ik vleesvervangers het gemakkelijkste.
http://www.devegetarier.nl/recepten hier staan vaak hele leuke recepten op.
Witte bonensoep
Vier grote kommen soep.
Lekker, makkelijk en snel klaar.
olijfolie
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook
evt 2 stengels bleekselderij
1/2 theel. gemberpoeder, of 1 bolletje fijn gesneden
1/2 theel. komijnpoeder
1/2 theel. kurkuma (koenjit)
1/3 theel. (mespunt) kaneel
pot witte bonen op tomatensaus (700 gr.)
750 ml water
2 bouillonblokjes
evt. zout en peper
evt. peterselie en/of koriander, fijngehakt
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Knoflook toevoegen. (evt bleekselderij, had ik niet) en nog 2 minuten fruiten. Voeg alle specerijen toe en de pot bonen met tomatensaus, koken en goed op temperatuur brengen. Evt zout, peper, peterselie en koriander toevoegen.
Burgers van kidneybonen en champignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook, geperst
1 th djinten
1 th ketoembar
1/2 th koenjit
1/2 bakje champignons. fijngehakt
400 gr rode kidneybonen uit blik afgespoeld en uitgelekt
2 eetl verse koriander (had ik niet)
volkorenbloem
zout en peper
Bak ui, knoflook en kruiden.
Daarna champignons mee.
Bonen prakken en erdoor mengen.
Burgers kneden, onder gril bakken
Ook wel gemaakt van 1 liter witte bonen met 1 bakje champignons en de rest en hier balletjes van gemaakt. Vallen wel snel uit elkaar, voorzichtig scheppen lukt wel. Anders misschien paneren.
Googel eens op recept seitan maken (kan je ook in potje kopen, of glutenmeel kopen), en deze in bijv ko lu yuk saus, of een ander sausje. Als je seitan net vers gemaakt hebt is dat erg lekker. Wel erg bewerkelijk.