Pagina 1 van 1

Nieuwe spouwmuur isoleren huis 1900

Geplaatst: 24 sep 2018, 14:56
door John1985
Beste,

Ik heb een huis gekocht uit 1900. muren zijn steens. Nu ben ik gaan zoeken naar oplossingen om de muren te gaan isoleren. Veel bedrijven komen met metal stuc/voorzetwanden. Hier ben ik geen voorstander van en tevens wil ik nieuwe betonnen dekken maken. Dus mijn huidige idee is om de bestaande vloer eruit te halen, nieuwe vloer te storten met vloerverwarming erin en dan binnenmuur op te trekken. Onderste laag maken met FOAMGLAS® PERINSUL-blokken, die zorgdragen dat optrekkend vocht geen kans krijgt.
Maar dan het isoleren, mijn huidige voorkeur gaat uit om de nieuw gecreerde spouwmuur vol te laten blazen met parels van binnenuit.
Heeft iemand ervaring met deze werkwijze, of tips/andere suggesties....

Mvg

John

Re: Nieuwe spouwmuur isoleren huis 1900

Geplaatst: 25 sep 2018, 00:55
door Lieve
Een huis gebouwd in 1900, wint waarschijnlijk niet in stijl indien je er een laagje gaat rond zetten. Indien je maten van ramen en deuren wil veranderen, zou dat een argument zijn om toch langs de buitenzijde te isoleren. Indien je langs de binnenzijde gaat isoleren zijn er andere mogelijkheden dan een spouwmuur bouwen en dan vullen. Dat is een handelswijze die gebruikt word als er al een spouwmuur aanwezig is.
Onderaan beginnen heeft altijd voordelen, opletten met interne dragende muren.