Pagina 1 van 1

zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 15 feb 2017, 18:00
door stenenman
jk las ergers dat iemand spiegels had geplaats en hier een laser op liet schijnen zodat de zonnepanelen nachts stroom gaven.

wie weet hier meer van en hoe doe je dat

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 15 feb 2017, 18:45
door kockie
Is dit niet wat vroeg?

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 15 feb 2017, 21:36
door benthuis
Jaaaaaa, overdag de accu van de batterij bak volladen, dan 's nachts met de accu's een laser laten branden... een hele efficiënte en dan stroom overhouden die je dan terug levert om de accu mee op te laden!

Ik zeg:
26965490-perpetuum-mobile-met-gloeilampen-concept-van-het-idee-op-een-grijze-achtergrond.jpg

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 16 feb 2017, 00:17
door Pietje
Komt eind maart, begin april op de markt!

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 17 feb 2017, 17:05
door frans
Perpetuum mobile

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 17 feb 2017, 19:25
door swake
Heb hier paar panelen onder de straatverlichting gelegd. Werkt super.

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 17 feb 2017, 19:42
door mro
Dat is dan eigenlijk draadloze elektriciteit?

ElonMusk-ideetje: Iedereen zonnepanelen op zijn dak en we schieten een aantal satellieten in de lucht met daarop grote spiegels die het zonlicht opvangen, focussen en terugkaatsen naar de aarde op onze zonnepanelen.

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 17 feb 2017, 20:35
door JantjeV8
Ohh, ik doe het licht 's-avonds in de koelkast, dan bederft het niet.

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 18 feb 2017, 14:34
door Joepie
stenenman schreef:jk las ergers dat iemand spiegels had geplaats en hier een laser op liet schijnen zodat de zonnepanelen nachts stroom gaven.

wie weet hier meer van en hoe doe je dat
Ik ken dit verhaal niet. Heb je het misschien verkeerd geïnterpreteerd?
Ik ken namelijk wel een Japanse studie naar het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen in de ruimte, waarbij de opgewekte energie via laser naar de aarde wordt getransporteerd. Bijvoorbeeld naar een deel van de aarde dat op dat moment in de schaduw ligt. In de ruimte kan tot 10x meer energie per oppervlaktemaat worden opgewekt dan op aarde. Dit omdat er altijd een optimale hoek is, er geen schaduw is en er in een vacuüm geen verlies van energie optreedt. Omdat ook hoogenergetische straling kan worden benut die in onze atmosfeer wordt gefilterd, zou de efficiëntie kunnen worden vergroot.

Om de reaguurders alvast af te vangen: Ja elektriciteit kan al met laser worden getransporteerd, ja er zijn wat hindernissen om grote voorwerpen in de ruimte te brengen en daar te onderhouden, ja dit kost allemaal fossiele energie, nee de eroei is niet bekend, ja wolken hinderen het bereik van lasers, ja er worden al studies uitgevoerd naar het benutten van andersoortige straling dan zichtbaar licht voor het opwekken van elektriciteit.

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 18 feb 2017, 15:32
door kockie
Ik heb ooit (>10 jaar geleden) een artikel gelezen waarbij ze mikrogolfstraling (weet niet meer welke frequentie) wilden gebruiken om de energie naar de aarde te stralen. Dan heb je meteen een mooi wapen om mensen waar je een hekel aan hebt "in het zonnetje te zetten".

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 18 feb 2017, 15:40
door Joepie
kockie schreef:Ik heb ooit (>10 jaar geleden) een artikel gelezen waarbij ze mikrogolfstraling (weet niet meer welke frequentie) wilden gebruiken om de energie naar de aarde te stralen. Dan heb je meteen een mooi wapen om mensen waar je een hekel aan hebt "in het zonnetje te zetten".
Ja die dringt wel door wolkenvelden heen maar heeft weer andere nadelen. Maar in ieder geval laagenergetisch en onder het spectrum van zichtbaar licht. De technieken zelf zijn al heel lang geleden bedacht en volgens mij gebruikt voor zeker vijf James Bond films.

Een mooie samenvatting van het alles staat op de Engelse wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Space-based_solar_power

Re: zonnepaneel nachts verlichten

Geplaatst: 18 feb 2017, 19:21
door Pietje
Joepie schreef:Om de reaguurders alvast af te vangen: Ja elektriciteit kan al met laser worden getransporteerd, ja er zijn wat hindernissen om grote voorwerpen in de ruimte te brengen en daar te onderhouden, ja dit kost allemaal fossiele energie, nee de eroei is niet bekend, ja wolken hinderen het bereik van lasers, ja er worden al studies uitgevoerd naar het benutten van andersoortige straling dan zichtbaar licht voor het opwekken van elektriciteit.
Je mist er nog eentje:
en ja, waarom zouden we dit willen?
:wink: