Afwasborstel

Tips en trucs van het consuminderen en hergebruiken.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Anne2
Berichten: 473
Lid geworden op: 07 okt 2011, 19:07

Afwasborstel

Bericht door Anne2 » 17 mar 2014, 12:31

Je kan voor een paar dubbeltjes afwasborstel kopen. Binnen no time zijn die weg, gesmolten of de haartjes liggen plat. Ik ben weer aan een nieuwe toe. Blokker heeft nu hervulbare borstels in de folder staan... de steel blijft de borstel vervang je. Minder plastic afval maar ziet er uit als een borstel die niet lang meegaat en duurder is.

Ik heb ook nog een hele oude borstel liggen onverslijtbaar. Mijn vader heeft een plastic ding die er uitziet als een standaard borstel die ook onverslijtbaar is. Maar hoe weet ik dit nu?

Afbeelding

Afbeelding

Deze borstel is heel oud.

Hebben jullie een idee waar ik deze borstel kan kopen en hoe ik kan zien of een plastic ding wel lang mee gaat?

jwardenier
Berichten: 1409
Lid geworden op: 01 feb 2012, 09:59

Re: Afwasborstel

Bericht door jwardenier » 17 mar 2014, 21:47

Geen idee , een ouderwetse houten borstel gemaakt door een borstelmaker kun je na te zijn versleten gewoon opstoken .
Op de zomermarkten in Orvelte staat nog altijd een borstelmaker .Weer een beroep die dreigt te verdwijnen
Dan zijn er nog houten borstels te koop die daar weer van na gemaakt zijn , borstelharen weet ik niet wat voor materiaal dat is, het hout kan ook gewoon in de kachel , het ijzertje bij oud ijzer
De plastieken borstel , stel dat je je eigen afval zou moeten verwerken over 100 jaar komen die na jou komen ,het ding nog weer tegen als je hem begraaft ,al zijn er inmiddels proeven om plastic weer om te zetten naar iets nuttigs het zal nog wel een paar borstel levens duren voordat dit lukt laat staan een markt aandeel krijgt in plastic land waar we zo langzamerhand in zullen om komen .
Een reportage op N D R tv toonde onlangs aan dat naast zeep tandpasta ook al in honing micro plastic verwerkt word ,de onderzoeker toonde zelfs aan dat er in melk micro plastic zat . Mosselen met een plastic ingekapseld balletje , er zwemmen straks plastic vissen in het water .Naar mijn idee, we gaan weer terug naar hout, en echte zeep . Gr J W

Plaats reactie