Ha John,
Dutch John schreef:Uitval heeft zich beperkt tot twee kuikens die niet wilden doorgroeien en twee stuks geplukt door een buizerd.
Erg netjes, dat haalt niet iedereen. Ongeacht houderijsysteem. En de helft van de uitval voor het goede doel…
Dutch John schreef:Wordt tijd dat de hennen gaan leggen, de oudste zijn 20 weken en ze krijgen 14 uur per dag licht.
Welk ras of hybride is het? Enne, nog maar weer is een keer, geen piccies van dat hele spul buiten? Ik vindt dat altijd een mooi gezicht.
Dutch John schreef:Ik zal jouw manier van plukken eens proberen.
Dat kan ook nog op 2 manieren, ‘droog’ of ‘nat’:
-Droog (als fazant, duif, patrijs): verdoven > verbloeden > plukken > darmen.
-Nat (als fabriekskuikens, tamme eenden, parelhoenders) verdoven > verbloeden > broeien op 50 – 55 graden > plukken/vegen > darmen.
Dutch John schreef:Denk niet dat vrouwlief op een enzymatische rijping in de keukenkoelkast zit te wachten.
Oké, duidelijk, maar het is op steekhoudende culinaire gronden dus nog niet voorgesteld?
Nu meer dan goed koude nachten, 2 dagen op de deel, ook niks aan de hand. Als het maar kan drogen, en er geen ander beestenspul bij kan.
Dutch John schreef:Alleen de endeldarm verwijderen?
Ja. Kan met een haakje, zoals sommige jagers dat bij wilde eenden doen. Of met de vinger. Dat is nog te zien aan een van de vingers van ons pap.
Dutch John schreef:En de rest? Afbinden neem ik aan?
Nee, slachtwarm uithalen tot darm breekt. Denk aan haringkaken.
Dutch John schreef:En wat met de krop?
Gewoon laten zitten, komt pas bij panklaar maken. Geeft daar weer aroma door langzaam gistende zetmelen.
Dutch John schreef:Gooit hij normaal weg.
Hij kan ook niet anders, risico van contaminatie is gewoon te groot. Wat niet onverlet laat dat wij er weer blij mee zijn.
Dutch John schreef:Ik moet 100 kippen gaan houden...
Doen! Naam had ik al bedacht, en we kunnen ook nog een deel gaan roken
.
Groet, Cp