Pagina 1 van 1

Rinco

Geplaatst: 26 nov 2014, 14:34
door Rinco
Ik heb een aantal jaren geleden dit forum bezocht toen ik bezig was met (nadenken over) de vervanging van een oude houtkachel. Dit is inmiddels gebeurt. De keuze is mede bepaald door de informatie die ik hier kon vinden. We zijn inmiddels een paar jaar verder en ik zag de bijdrage van Mark Bloemberg over Agrobiodiversiteit. Ik voelde de neiging daarop te reageren, vandaar dat ik me hier even voorstel.
Naam Rinco de Koeijer
Leeftijd: 48
Beroep: Landbouwer
Interesses: van alles, waaronder ook veel onderwerpen die op dit forum besproken worden.

Hartelijke groet

Rinco de Koeijer

Re: Rinco

Geplaatst: 26 nov 2014, 14:39
door kockie
Welkom dan op dit forum. Fijn dat je er al veel aangehad hebt!

Re: Rinco

Geplaatst: 27 nov 2014, 07:09
door Dutch John
Welkom Rinco,

Een landbouwer die wil meedoen, geweldig! Mijn meest naaste buurman -akkerbouwer en oud-klasgenoot- is wat je noemt: een moderne landbouwer. Met bijbehorend groot materieel. Maar als ik hem hoor spreken over humus, dan zou hij zo permaculturist kunnen zijn. Hij is vooral bezig met vaste mest en andere toevoegingen (oa gips) om de bodem te verbeteren. Boert ook meer met het weer, dan met de kalender.

Hoe sta jij daarin?

Groet,
DJ

Re: Rinco

Geplaatst: 12 sep 2015, 21:39
door Rinco
Dank je wel DJ,

Het is al bijna een jaar geleden maar ik zag nu je reactie op mijn bericht in het voorstel rondje. Ik had daar kennelijk geen reacties verwacht (in ieder geval nog niet gezien). Mijn excuses. Je stelde een vraag dus voor zover ik kan zal ik die alsnog beantwoorden.
Misschien ben ik wel vergelijkbaar met je buurman. Ik weet niet precies wat een permaculturist is maar ik probeer in ieder geval ook een cultuur op te zetten die min of meer permanent kan zijn. Gips zou ik ook graag toepassen, ik heb het wel eens gedaan maar het is me te duur. Op dit moment probeer ik met minder kosten meer te doen. De truc die ik nu zoek is om de beestjes in de grond het werk te laten doen terwijl ik thuis bij de kachel of op het terras zit. Het idee is om het bepaalde wormen en bodemschimmels zoveel mogelijk naar de zin te maken zodat ze, zonder dat ze het zelf door hebben voor mij aan het werk zijn. Zo sta ik daar ongeveer in. Boeren met het weer doe ik ook. Boeren met de kalender kan niet tenzij je boeren onder glas bedoelt. Ik ben full time boer, dus ik kan mijn tijd zo indelen dat ik binnenwerk doe op momenten dat ik buiten toch niets nuttigs kan doen. Gunstige weersomstandigheden laat ik liever niet onbenut want je weet tenslotte maar nooit.

Hartelijke groet,

Rinco