Spanje - even voorstellen

Dit forumonderdeel is bedoeld om je voor te stellen aan andere forumdeelnemers

Moderator: Moderators

Spanje
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 nov 2012, 08:33

Spanje - even voorstellen

Bericht door Spanje » 08 nov 2012, 08:57

Hallo, wij (man en vrouw - geen kinderen) zijn 6 jaar geleden naar Spanje verhuisd om daar ons brood te verdienen en zijn terecht gekomen in een klein boerderijtje in erbarmelijke staat maar met veel potentie. In het begin was er amper stroom (laatste op de 440 lijn en wekelijks meerdere uren uitval), geen telefoon, geen riolering, geen gasaansluiting maar wel een vuurplaats, kortom we werden teruggeworpen in de tijd en hebben leren leven met de beperkingen die er waren op dat moment -waarvan de meeste er nu, jaren later, nog steeds zijn. Inmiddels hebben we wel telefoon en hebben we een septic tank geplaatst om niet telkens gebruikt toiletpapier tegen te komen op het terrein als we de afvoerbuizen weer eens hadden doorgespoeld. Ons gasgebruik beperkt zich tot 1 fles per jaar (koken), we verspillen geen druppel water (want vanwege de afwezigheid van regen gedurende langere tijd is onze bron zeer beperkt) en omdat we vanaf het begin gewend zijn om amper stroom te hebben gebruiken we nu nog steeds erg weinig alhoewel we tegenwoordig wel meer potentie in huis hebben.
Onze grootste uitdaging op het moment is het aanleggen van verwarming (hout/cv kachel en heat pipes) op een ecologische en efficiente manier. Het vriest hier ´s winters ook en aangezien we dicht bij de kust zitten hebben we het vooral in het voor- en najaar in huis erg vochtig en daardoor koud.
Kortom, back to basics maar dan wel met wat warmte in de winter zodat we niet weer met wintertenen zitten te kijken in een koud oncomfortabel huis.
Laatst gewijzigd door kockie op 08 nov 2012, 09:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titelfix

Plaats reactie