Pagina 1 van 1

Leren lemen?

Geplaatst: 17 jun 2016, 09:55
door KSchurmans
Beste eco-bouwers, wij gaan begin juli beginnen met de strobalen in ons strobalenhuis te steken en erna de binnenmuren te lemen.

Als iemand interesse heeft om ons een dagje te komen helpen om zelf wat op te steken ivm muren lemen of strobalen steken, dan mag je me altijd komen contacteren om te komen helpen in het warme Tongeren (Belgiƫ ;)) .. :-)

Groetjes!

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 17 jun 2016, 11:05
door holtere
Kunnen jullie aangeven wat de inhoud van het lesprogramma is en de weging tussen arbeid en inhoud?

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 17 jun 2016, 12:08
door KSchurmans
De inhoud bestaat eruit om samen met ons te lemen, al doende leren..

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 17 jun 2016, 15:05
door holtere
Hebben jullie ook wat expertise op dit gebied in huis of gewoon maar kleien, lekker aan de gang gaan?

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 18 jun 2016, 22:57
door Ingir
Die leemervaring is niet zo heel bijzonder, het is gewoon zwaar werk... dus doe een leuk aanbod en wie weet kom ik helpen. :mrgreen:

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 21 jun 2016, 07:50
door KSchurmans
Via onze architect gaan we expertise opbouwen. Zie het als eerst bij een ander knoeien om niet op je eigen plekje te moeten knoeien :)

Welkom Ingir! :)

Edit : Wij bieden gezelligheid, drank en lekker eten ;) (En hopelijk zonneschijn snel)

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 21 jun 2016, 15:03
door Dutch John
Een knoeizooi wordt het altijd wel, ook bij ervaren lemers. Het is nu eenmaal geen werk voor mensen met smetvrees. Je kunt als leek echter wel veel leren van de fouten die je bij een ander mag maken. En dan is ergens gaan helpen ineens onbetaalbaar als je zelf nog plannen hebt om in stro/leem te gaan bouwen.....

Groet,
DJ

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 21 jun 2016, 15:14
door KSchurmans
We spreken dus in pm iets af wanneer en waar DJ? ;)

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 22 jun 2016, 06:34
door Dutch John
Nee, toch niet. Ik beschouw mezelf niet meer als een leek, het is niet op fietsafstand en de zomer is hier de drukste tijd van het jaar. Ik heb wat ervaring met dergelijke bouwprojecten. Iemand die wat over stro/leembouw wil leren, doet er goed aan om bij zo'n initiatief een weekje ( gewoonlijk tegen kost en inwoning) mee te helpen. Leerzaam en heel gezellig. Vooral 's avonds.....

Groet,
DJ

Re: Leren lemen?

Geplaatst: 24 jul 2016, 12:30
door Ingir
Het is niet nodig om werkervaring op te doen, het aanmaken en aanbrengen van leem is akelig eenvoudig en na een half uurtje heb je de slag wel te pakken. Het afwerken (afreien en naschuren) vergt misschien iets meer vaardigheid maar met een lange rechte lat en geduld komt dat allemaal in orde. Dus veel plezier met je leemklus, hopelijk vindt je genoeg mensen die het zware werk voor je willen doen.