Hoe vind je de beste warmtepomp?

verwarming, isolatie, huiselijk energieverbruik

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Ruuben
Berichten: 1332
Lid geworden op: 14 okt 2012, 17:42

Hoe vind je de beste warmtepomp?

Bericht door Ruuben » 29 mar 2018, 23:02

Is er een vergelijkingssite?
Wat maakt een goede warmtepomp?

Angst na vervanging cv-ketels op gas: ‘Permanent gebrom in woonwijken na komst warmtepompen’

https://www.bd.nl/economie/grootschalig ... ~adec5e86/


Screenshot_20180329-235930.png

Pigion
Berichten: 630
Lid geworden op: 17 okt 2007, 10:26
Locatie: Drenthe

Re: Hoe vind je de beste warmtepomp?

Bericht door Pigion » 30 mar 2018, 10:07

@Ruuben,
Er is m.i. geen goede vergelijkings-site. Er is ontzettend veel te vinden op het Duitse forum "Haustechniklforum", werkelijk erg goed. Kijk dan bij het sub-forum wärmepumpen". Je kan er dagen lang lezen en mee doen, doch ook gericht zoeken. Panasonic, met name de 5 kW lucht/water warmtepomp komt daar goed voor de dag en grijs te importeren voor minder dan € 3000,-. Ook goed zelf te installeren. Over service/reparatie hoef je je geen zorgen maken. Elk koude-techniek (ook airconditioning) bedrijf kan zo'n ding repareren voor een fractie wat de verwarmings-branche vraagt. Het stelt echt niets voor een compressor te vervangen. Echter je moet gecertificeerd zijn vanwege het koude-medium, tegenwoordig vaak (iso)-butaan.
Voor water/water warmtepompen kan je ook veel vinden. Om zelf te installeren loop je tegen een door de VNI dichtgetimmerde muur. Door succesvol te lobbyen kan je er zelf niet zoveel aan doen, tenzij je zelf examens gaat afleggen om zelf de benodigde certificaten te behalen.
Pigion

Over de POL:
Met wat moeite is het geluid van een lucht-warmtepomp binnen acceptabele proportie te brengen. Dat doen we toch ook om overlast door hout-stook te beperken!!!!!! :x

Plaats reactie