electrische auto bruikbaar als accu?

verwarming, isolatie, huiselijk energieverbruik

Moderator: Moderators

Plaats reactie
fireblade
Berichten: 65
Lid geworden op: 15 feb 2013, 12:45
Locatie: Onstwedde

electrische auto bruikbaar als accu?

Bericht door fireblade » 19 okt 2017, 13:53

Kan je elektrische auto dienen als accu voor overtollige zonnestroom? Mits aangesloten op het net uiteraard. Op het moment dat er geen stroom beschikbaar (stroomstoring) is zou je dan de stroom uit de autoaccu weer kunnen gebruiken in huis voor bv verlichting en internetmodem. Of zit er in het laadstation een soort terugslagklep dat de stroom maar een kant op kan?

WilfredT2
Berichten: 32
Lid geworden op: 04 sep 2017, 09:02

Re: electrische auto bruikbaar als accu?

Bericht door WilfredT2 » 19 okt 2017, 15:09

Verkeerde afdeling.

Maar ja, ik denk dat dit wel kan want in bijna alle energiemodellen worden accu's van elektrische auto en vrachtwagens meegenomen als onderdeel van de energievoorziening om inderdaad pieken en dalen op te vangen.

alefarendsen
Berichten: 171
Lid geworden op: 30 mei 2016, 16:19

Re: electrische auto bruikbaar als accu?

Bericht door alefarendsen » 19 okt 2017, 16:39

fireblade schreef:Kan je elektrische auto dienen als accu voor overtollige zonnestroom? Mits aangesloten op het net uiteraard. Op het moment dat er geen stroom beschikbaar (stroomstoring) is zou je dan de stroom uit de autoaccu weer kunnen gebruiken in huis voor bv verlichting en internetmodem. Of zit er in het laadstation een soort terugslagklep dat de stroom maar een kant op kan?
In 2010 organiseerde we met m'n toenmalige cluppie een rally in de buurt van Amsterdam met elektrische auto's. Halverwege was een stop bij een boerderij in de Beemster. Daar kon geladen worden. De elektrisch omgebouwde Lotus zat in het zelfde stekkerblokje als een Tesla Roadster (allebei Amperage omlaag gedraaid zodat de stop er niet uitvloog). De Tesla trok daarbij de Lotus leeg. Dus dat ding kon het destijds al prima :-).

Nu zijn het de battery management systemen van de huidige generatie elektrische auto's die dit verbieden. Het kan technisch prima, maar het BMS moet het toelaten. Er lopen pilots met bijvoorbeeld Mitsubishi Outlanders om de buffers waar WilfredT2 het over heeft te realiseren. Volgens mij is er op dit moment nog voor de consument beschikbaar waar mee kan wij je wil. Maar komen gaat dat zeker. Het is wachten op hoe de autofabrikanten dat gaan aanbieden.

Alef

Plaats reactie