kan elk kleisoort en soort vuurvaste steen gebruikt worden in een bakoven voor het bakken van brood / maken van gerechten. zijn er giftige soorten en onschadelijke ? en zo ja welke ?
dank voor de moeite
vuurvaste steen oven
Moderator: Moderators
Re: vuurvaste steen oven
Vuurvaste steen word op zeer hoge t° gebakken, aangezien ze nooit meer zo hoog opgewarmd zullen worden, zullen ze geen vreemde stoffen meer afgeven, deze zijn reeds verbrand.
Wat niet betekend dat ze niet in aanraking geweest zijn met schadelijke stoffen na het bakken.
Ik zou voor een broodoven geen stenen hergebruiken die in aanraking kunnen komen met het deeg.
Wat niet betekend dat ze niet in aanraking geweest zijn met schadelijke stoffen na het bakken.
Ik zou voor een broodoven geen stenen hergebruiken die in aanraking kunnen komen met het deeg.
Re: vuurvaste steen oven
Lieve schreef:Vuurvaste steen word op zeer hoge t° gebakken, aangezien ze nooit meer zo hoog opgewarmd zullen worden, zullen ze geen vreemde stoffen meer afgeven, deze zijn reeds verbrand.
Wat niet betekend dat ze niet in aanraking geweest zijn met schadelijke stoffen na het bakken.
Ik zou voor een broodoven geen stenen hergebruiken die in aanraking kunnen komen met het deeg.
Lieve, hartelijk dank ! en wat met nieuwe stenen ? - ik denk aan zware metalen etc die ook van nature in klei kunnen voorkomen en dus ook in de nieuwe steen zouden kunnen zitten..