altech eclips aqua

verwarming, isolatie, huiselijk energieverbruik

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
kockie
Site Admin
Berichten: 7697
Lid geworden op: 28 jan 2006, 17:42
Locatie: Zeddam
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door kockie » 28 feb 2012, 20:37

jip schreef:Wouter werk jij voor Altech?


Nee, da's een andere Wouter, hier ook op het forum aanwezig. Hij is alleen even wat minder actief wegens omstandigheden.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.

Kockie speelt op 21-22 en 23 december mee in de musical "The Christmas Carol".

Gebruikersavatar
Chicken Power
Berichten: 2410
Lid geworden op: 19 feb 2006, 12:17
Locatie: Groot Rijnmond

Re: altech eclips aqua

Bericht door Chicken Power » 28 feb 2012, 22:51

Euh, Kockie (of een der andere mods),

Ik heb me hier nog niet eerder mee bemoeit, maar ik constateer en stel vast dat onze Jip niet in concreto in minimaal Janneke taal antwoordt op gestelde vragen. En dan zonder kennelijk echt goed ingelezen te zijn zo direct op een van de vele Wouters (minstens van A tot en met G) op dit forum weet te anticiperen. Dat is eigenlijk best wel erg knap, en stinkt ook wel naar de misdaad...

Derhalve stel ik voor deze draad ook tijdelijk ergens buiten het zicht te parkeren, totdat er zich enige duidelijkheid in transparantie van onze Jip aftekent.

Groet, Cp
Verwijderd.

JantjeV8
Berichten: 2762
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: altech eclips aqua

Bericht door JantjeV8 » 29 feb 2012, 07:15

We willen allen graag helpen, maar de vragen worden bewust doch sierlijk ontweken en de antwoorden blijven uit. Had na 2 uitwijkmanouvres het draadje al links laten liggen. Dit ruikt niet, dit stinkt.

Gebruikersavatar
kockie
Site Admin
Berichten: 7697
Lid geworden op: 28 jan 2006, 17:42
Locatie: Zeddam
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door kockie » 29 feb 2012, 07:36

Graag een inhoudelijke reactie van jip/janneke met antwoord op de gestelde vragen, anders wordt het topic gewist.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.

Kockie speelt op 21-22 en 23 december mee in de musical "The Christmas Carol".

jip
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 dec 2011, 16:47

Re: altech eclips aqua

Bericht door jip » 20 apr 2012, 17:08

Laatste bericht over de cv kachel.
Eerlijk gezegd had ik wel wat anders verwacht dan deze negatieve reacties.
Enne misdaad... dat is een consument een product verkopen dat het echt nooit gaat doen.
met vriendelijke groet,
Janneke

wouter a
Berichten: 255
Lid geworden op: 11 nov 2009, 15:46
Locatie: Zwaag

Re: altech eclips aqua

Bericht door wouter a » 24 apr 2012, 09:12

even een kleine vergelijking

aqua:
ruimte 5,5 Kw
c.v. 5,5 Kw
totaal 11Kw

Thermo Sentimo
ruimte 4,8 Kw
c.v. 10,1 Kw
totaal 14,9 Kw


dit scheelt een hoop!

Overigens is er bij de aqua uitgegaan van een nominaal vermogen, hier hebben we een 1,5 keer hoger vermogen zonder moeite gehaald.

Met hetzelfde stookgedrag in een andere kachel zal het resultaat m.i. niet veel schelen.

met vriendelijke groet,
Wouter a
Als uitvinders iets uitvinden om uitvindingen uit te vinden vinden ze de uitvinding der uitvindingen uit.

wbe
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 dec 2014, 10:54

Re: altech eclips aqua

Bericht door wbe » 31 dec 2016, 10:30

ik weet dat dit een erg oud draadje is en niet echt een positief verhaal maar zijn er inmiddels misschien mensen die nog verdere ervaring met de altech eclips aqua of aqua plus hebben?

wij stoken namelijk zelf een altech eclips wat ons prima bevalt maar doordat we eigenlijk altijd (wanneer nodig) de houtkachel stoken blijft de vloer koud.
Dus daarom zit ik nog weer eens te kijken of we die ook met hout kunnen verwarmen.

Ik weet dat het misschien beter is om een RBB met warmte wisselaar (ben ik ook wel mee bezig geweest) maar dat vond mijn vrouw toch wat te groot en te "fabriekachtig" worden.

Daarom ben ik wel benieuwd hoe de warmte wisselaar van Altech er uit zou zien en uiteraard hoe de werking daar van is.


Groet Watze

hanskraayeveld
Berichten: 709
Lid geworden op: 04 okt 2015, 13:49

Re: altech eclips aqua

Bericht door hanskraayeveld » 31 dec 2016, 13:36

Geen ervaring met de altech aqua, maar wel met andere hout cv kachels.
Het is absoluut niet met elkaar te vergelijken!
Bedenk dat je met een houtcv kachel eigenlijk altijd volgas moet stoken!
Bekijk voor de grap mijn verbrandingstabel over de opbrengst naar cv van een houtkachel.
Ik ken redelijk wat mensen die een houtcv kachel hebben en verkeerd zijn ingelicht.
Grotendeels door onwetendheid!
Want bedenk dat als je met jou altech eclips normaal stook, heb je een warmteafgifte van 3 a 4kW naar de ruimte. Dat is ongeveer het keerpunt dat je warmte naar je cv gaat geven. 1 kW ongeveer.
Zie foto.
Dus dan moet je volgas gaan stoken, voor enig opbrengst naar de cv.
Wat is het gevolg? Je kamer bloedheet, van de stralings en convectie warmte.

Conclusie: Ben je echt bereid (net zoals ik) om het overal lekker warm te hebben? En zeker 2 a 3 x zoveel hout te verbruiken?
Koop dan een houtcvkachel met een wraparound boiler, voor zoweinig mogelijk warmte naar de ruimte, en zoveel mogelijk warmte naar de cv. Zo kun je hard stoken en ook nog schoon stoken.
Want half gas met een watergekoelde kachel is ook nog eens vragen om creosoot problemen.

wbe
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 dec 2014, 10:54

Re: altech eclips aqua

Bericht door wbe » 31 dec 2016, 15:14

@hanskraayeveld.

De Altech eclips heeft een min of meer geisoleerdgeïsoleerde vuurkamer en een klep waarmee je de warme gassen langs het speksteen kunt sturen.
Als je de kachel nog maar net aan hebt moet de klep open staan en gaan de rookgassen zo de pijp in. Wanneer de kachel goed brand kan de klep om gezet worden en gaan de rookgassen bij het speksteen langs dat is dan ook duidelijk te zien aan de temperatuurmeter op de pijp.

Wanneer de klep dus open blijft zal het speksteen van de kachel nagenoeg niet opwarmen.
De stralingswarmte van het raam blijft natuurlijk wel.

Maar daarom ben ik ook zo benieuwd naar wat de ervaringen van anderen zijn.

Groet Watze.

arjan drost
Berichten: 68
Lid geworden op: 17 jan 2010, 17:01
Locatie: Zuid Scharwoude
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door arjan drost » 31 dec 2016, 15:38

Nou hij brand hier al een jaar of wat is wel aangepast door Altech,het is nu een plus
en er is ook nog wat gedaan aan een tussenkader
En inderdaad je moet flink doorstoken voor er wat gebeurt
Maar als je rustig doorstookt komt de temperatuur op een graad of 30
De kachel heeft totaal geen last van creosoot integendeeldeel
Na een week reinig ik de wisselaar met borsteltje gaat zeer makkelijk 10 minuten
De kachel word nu door een rexC100 pid geregeld start pomp nu bij 38 was 42 heb dit iets bijgesteld
Het vermogen is inderdaad aan de krappe kant maar voor VV werkt het wel radiatoren in de rest van het huis zijn warm genoeg om het behaaglijk te maken
Mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel groet Arjan

wbe
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 dec 2014, 10:54

Re: altech eclips aqua

Bericht door wbe » 31 dec 2016, 18:28

Hallo Arjan,

Bedankt voor je reactie.
Even een paar vragen:
* Wat bedoel je met het tussenkader?
* Heb je geen last van condens als de temperatuur zo laag Is?
* Heb je misschien ook een paar foto's van de warmte wisselaar?

Groet Watze

arjan drost
Berichten: 68
Lid geworden op: 17 jan 2010, 17:01
Locatie: Zuid Scharwoude
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door arjan drost » 01 jan 2017, 09:50

Iedereen beste wensen

Bedankt voor je reactie. Graag gedaan
Even een paar vragen:
* Wat bedoel je met het tussenkader?
De gietijzeren tussenringen
* Heb je geen last van condens als de temperatuur zo laag Is?
Nee absoluut niet
* Heb je misschien ook een paar foto's van de warmte wisselaar?
Ga ik ff kijken voor je

Groet Arjan

arjan drost
Berichten: 68
Lid geworden op: 17 jan 2010, 17:01
Locatie: Zuid Scharwoude
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door arjan drost » 01 jan 2017, 10:03

Aub foto
Zijn twee doosjes met platen ertussen
En een stuk ofwat pijpjes
Groet Arjan
Bijlagen
IMG_0074.JPG
IMG_0074.JPG (33.41 KiB) 1376 keer bekeken

wbe
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 dec 2014, 10:54

Re: altech eclips aqua

Bericht door wbe » 01 jan 2017, 12:19

Allereerst voor iedereen alles wat wenselijk is.

@arjan.
Nogmaals bedankt voor de info.

Is de warmte wisselaar dan maar net iets groter dan de frampjes die je op de foto ziet ?

En komen de rookgassen dan van onder naar boven door de wisselaar?

Groet Watze

arjan drost
Berichten: 68
Lid geworden op: 17 jan 2010, 17:01
Locatie: Zuid Scharwoude
Contacteer:

Re: altech eclips aqua

Bericht door arjan drost » 01 jan 2017, 12:32

Allereerst voor iedereen alles wat wenselijk is. Dank je wel

@arjan.
Nogmaals bedankt voor de info.oke

Is de warmte wisselaar dan maar net iets groter dan de frampjes die je op de foto ziet ?
Dat is ongeveer de helft die zichtbaar is naast de ribben zit de doos links en rechts bxhxd 10x20x30
En diverse pijpjes maar die kan ik niet zichtbaar krijgen op foto denk dat er 6 pijpjes in zitten
ongeveer dan kanu even niet meten hij is heet
Deze link even copy paste kan je live meekijken wat hij nu doet
http://www.weatherlink.com/user/adrost/ ... &headers=1
1 kachel uit
2 aanvoer bij platen wisselaar
3 retour. Bij platen wisselaar
4 A cv
5 R cv

En komen de rookgassen dan van onder naar boven door de wisselaar? Klopt
Gr Arjan

Plaats reactie