BTW op PV terugvragen

Onder dit forumonderdeel vallen alle vormen van zelfopwek, onder andere windenergie, waterenergie, wkk's (zelf stroom draaien), zonne-energie etc.

Moderator: Moderators

Joepie
Berichten: 462
Lid geworden op: 13 mar 2015, 23:17

Re: BTW op PV terugvragen

Bericht door Joepie » 03 feb 2018, 10:33

Beste Paul,
je kunt boos worden op de medewerker die jou bedient, maar die doet ook gewoon zijn werk. Er zijn nu eenmaal regels die Belastingdienst, ondernemers en nu ook 'ondernemers' moeten volgen. Die man/vrouw doet niets met jouw relaas. Jezelf opwinden levert niets op. Het is niet aan de medewerker van de belastingdienst om jouw aangiften in te vullen of anderszins op orde te brengen. En geloof mij, de aangifte BTW is verreweg de makkelijkste van alle aangiften die echte ondernemers moeten doen.

Verkwisting is een subjectief begrip. Zal je bij de marine ook wel eens ondervonden hebben wellicht.
"You can educate a fool, but you cannot make him think” (Talmud)

Gebruikersavatar
Paul Joosten
Berichten: 584
Lid geworden op: 22 feb 2013, 13:49
Locatie: Zuidwending / Veendam
Contacteer:

Re: BTW op PV terugvragen

Bericht door Paul Joosten » 04 feb 2018, 12:48

Wat heet boos maken? Ik ben allergisch voor nodeloze ambtenarij en mijn ervaring bij de KM is dat signaleren met uitleg waarom iets overbodig is doorgaans helpt! Wat daarbij wellicht in mijn voordeel was dat ik daar zelf op een redelijk niveau werkzaam was. In dit geval ben ik helaas niet meer dan een simpel privépersoontje. Door de toon en wat prikkeling hoop ik dat het berichtje opvalt en wellicht toch iemand bereikt die er wat mee kan.
BP: "Try and leave this world a little better than you found it"
"Verbeter de wereld, begin bij jezelf"..."stop daarna niet en help ook een ander op weg!"
https://duurzamehuizenroute.nl/woning/v ... 05-veendam

fireblade
Berichten: 72
Lid geworden op: 15 feb 2013, 12:45
Locatie: Onstwedde

Re: BTW op PV terugvragen

Bericht door fireblade » 06 mar 2018, 14:54

Wij hebben ook zonnepanelen geplaatst, en we kregen van onze belastingman te horen dat de belastingdienst zeker 2 maanden achterloopt met het toekennen van BTW nummers, dus de teruggave laat dan nog wel even op zich wachten. Wat ik me nu wel afvraag is welke incompetente ambtenaren hiervoor verantwoordelijk zijn om deze constructie te bedenken, dit kost de belastingbetaler meer geld aan mankracht om dit te realiseren dan dat het gewoon BTW vrij maken van zonnepanelen en alles wat daarbij zit. Wij hebben in 2013 ons huis laten verbouwen door een aannemer, en doordat het huis door de verbouwing energiezuiniger werd kregen wij als subsidie BTW korting over de isolatiematerialen en het arbeidsloon hierover. Om dit bedrag te krijgen hoefde ik geen ondernemer voor de BTW te worden, maar factureerde de aannemer de te betalen BTW niet aan ons. Vreemd dat het nu zo omslachtig moet. De zonnepanelenleverancier/installateur had dit toch ook op dezelfde wijze kunnen doen.
Maar inderdaad, zoals ze zelf zeggen leuker kunnen we het niet maken, maar makkelijker en goedkoper ook niet.

Plaats reactie