investeren in high altitude wind energy

discussie, maatschappij, economie en ecologie

Moderator: Moderators

Zwerius Kriegsman
Berichten: 106
Lid geworden op: 10 jun 2013, 09:47

investeren in high altitude wind energy

Bericht door Zwerius Kriegsman » 13 mei 2017, 17:14

Naar aanleiding van mijn afstudeerscriptie, over high altitude wind energy, ben ik enige jaren geleden in contact gekomen met een aantal mensen van de TU Delft uit de groep van wijlen Wubbo Ockels.
Via hen weer in contact gekomen met Ampyx power.

Zij zijn samen met het Amerikaanse Makani (inmiddels eigendom van Google) het verst gevorderd in de ontwikkeling van high altitiude wind energy. Een veelbelovende techniek vanwege de veel hogere, maar vooral ook veel constantere windsnelheid op grote hoogte. Uiteindelijk neemt het vermogen toe met de 3e macht van de windsnelheid, dus 10% hogere windsnelheid levert al meteen 33% meer vermogen!

Maar vooral ook omdat dergelijke installaties maar ca 10% van het materiaalverbruik hebben van conventionele windturbines.

Ampyx is momenteel bezig met een crowdfunding campagne en daarvoor worden een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Dat was oorspronkelijk vooral gericht op West en Midden Nederland. Maar het is gelukt om ze ook naar Noord-Oost Nederland te krijgen. Op 23 mei is er een bijeenkomst in Zwolle.
Voor geïnteresseerden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ene ... 4319132449
m.vr.gr.,
Zwerius Kriegsman
Ootmarsum
http://geen-energierekening-meer.weebly.com/index.html

Plaats reactie