Deze site draait alleen op donaties. Voorkom reclame en ga een bedragDaarna bent u weer een jaar van deze vervelende reclame af!

Klik hier voor meer informatie


Ecologieforum

Welkom op het forum over ecologie en energie. U bent hier van harte welkom om vragen te stellen en voor discussie.
Het is momenteel 27 Apr 2017, 11:50

Alle tijden zijn UTC + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 12:39 
Offline

Geregistreerd: 28 Apr 2016, 21:30
Berichten: 8
Ondernemers mogen zeker beloond worden, ben zelf ook ondernemer.
Dat wil niet zeggen dat het goed is dat iemand als schoonmak(st)er dan maar minimum inkomen moet accepteren en niet moet zeuren over alle huurverhogingen, Hoge zorgkosten en dergelijke.
Immers, de 'onderkant' is het eerste aan de beurt...dat zie je nu gebeuren...

De middenklasse rijker:
Ik zie alleen maar verplichtingen, ik heb het goed en kan meer verdienen zelfs maar het boeit me niet echt.
Vrijheid is het belangrijkste voor een mens.
Je werkt dan wel maar zonder de stress dat de hypotheek moet betaald worden om maar wat te noemen.
De vroegere tijd heeft nadelen, maar dat heeft deze tijd ook, mede ingegeven door de mogelijkheden die er zijn en verplichtingen die we ons zelf opleggen. (mede vanuit verwachtingspatronen)
Wel zeker eens met het feit verhouding kosten eerste levensbehoeftes...gaf men maar het dubbele en meer uit aan voedsel, dan krijgen we weer meer eerlijkere en gezonde producten.
Biolosisch is duur....of is de reguliere handel te goedkoop? (met behulp van de machthebbende partijen waaronder Monsanto, bayer)
Immers we moeten die Smartphone nog kopen :) dus ons lijf is minder waard blijkbaar.
We maken ons druk in deze maatschappij om dingen die er niet toe doen, raar toch?


Zelfreflectie is goed, ben ik zeker voorstander van.
Toch is het in de 'top' puur macht wat de klok slaat. (geld niet eens)
Wij het fiatgeld en zij de macht....zo werkt het spelletje en reken er niet op dat 'zij' aan zelfreflectie doen.

Geldstroom overheden;
Als je nagaat wat onze overheid aan rente betaald aan de machthebbers elk jaar dan sla je achterover.
Wij betalen belasting, daarvan gaat een hele grote hap meteen naar renteaflossing (geen schuldaflossing)
De schuld zal alsmaar groter worden vandaar de rem op de rentepercentages, immers een lage rente helpt de overheid nu behoorlijk.
We hoeven er niet vanuit te gaan dat er een lage rente is voor ons....nee het gaat puur om met name de overheden die grote schuldenlasten hebben en zodoende de machthebbers kunnen betalen.
Intussen drukt de EU geld bij (schuldpapier opkopen van banken) en de exponentiële groei van schulden blijft maar doorgaan.
Is dat ten bate van ons? Nee, puur voor de machthebbers om in het zadel te blijven zitten. (zelf de Nederlandse Bank ziet de geldverruiming niet zitten)
Intussen is mijn eurotje minder waard geworden met de geldverruiming die gaande is. (toch maar zilver/goud kopen als hedge?)
Ik kan er nog lang over doorgaan maar het verhaal wat steeds uitgebreider :)
Dutch John schreef:
Enige ongelijkheid mag van mij gerust. Kartrekkers en ondernemers mogen beloond worden. Parasieten juist niet. Alleen de excessen zijn ongewenst. Iemand met 5 miljoen, die meent dat voor zichzelf nog een keer te moeten verdubbelen, is ziek. Temeer omdat het zeer waarschijnlijk ten koste gaat van een aantal anderen.

Anderzijds leeft de huidige middenklasse rijker dan de keizers en koningen van honderden jaren geleden. We hebben nogal een hefboom op arbeid verworven, de laatste 200 jaar. Jammer dat we dat cadeautje niet beter benut hebben. De metafoor 1.500 kg auto om slechts 80 kilo mens te vervoeren, past op zowat de complete hedendaagse maatschappij. We besteden teveel aan de verpakking en de franje en te weinig aan de inhoud. Ga maar eens na welk gering deel van je inkomen opgaat aan de eerste levensbehoeftes. Misschien geen goed voorbeeld, omdat bijvoorbeeld opgeblazen huisvestingsprijzen en -huren een scheef beeld schetsen en daarmee een onderdeel van het probleem vormen. Oorzaak en gevolg lopen zoveel door elkaar, dat iedereen tegelijkertijd gelijk en ongelijk heeft. Verdeel en heers.

Waarmee ik wil zeggen: we kunnen (terecht) schelden op de superrijken, maar enige zelfreflectie is op zijn plaats.

Waar we volgens mij voor moeten hoeden, is een grote rijkdomsstroom richting overheden. De BOJ koopt inmiddels ook bedrijfsaandelen op en zal weldra grootaandeelhouder van veel bedrijven zijn. Wat is het volgende? Hypotheken? Als alle schuldpapier uiteindelijk naar de staat gaat, is de ongelijkheid compleet. Of juist niet. Verdeel en heers.

Groet,
DJIn reactie op een ander bericht:
Inflatie zal komen, tegenhouden lukt wel eventjes maar de return komt er.
De markt (massa) haalt altijd een keer de waarheid boven water....Zit je dan voor de markt uit te denken of ben je de constaterende partij achteraf?


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  

Deze site draait alleen op donaties. Voorkom reclame en ga een bedragDaarna bent u weer een jaar van deze vervelende reclame af!

Klik hier voor meer informatie

 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 16:36 
Offline

Geregistreerd: 10 Jan 2012, 17:30
Berichten: 1368
pelletpower schreef:
Bizar toch? Aflossen zie je nauwelijks terug in je maandlasten. Gewoon het gevoel vrij te zijn/ worden door af te lossen. Knap om dan nog af te lossen.


Het financiële plaatje is inderdaad een andere dan het gevoel of het risico plaatje.

Ik denk dat de overheden binnenkort tegen een muur aan zullen lopen. Het onhoudbare van de situatie zal naar boven komen en een herverdeling van de baten en lasten zal onafwendbaar worden.

Zeker een hypotheek bij de huidige rente is belachelijk goedkoop.

Maar wat als de euro valt? een nieuwe munt ingevoerd wordt, en hypotheken (gedwongen) herwaardeerd worden in een nieuwe munt tegen rentes die vroeger gebruikelijk waren, laten we zeggen 7 of 8 procent? En dan heb ik het nog niet eens over extreme waardes van 12 procent of meer.

Dat is een risico dat ik een hoog waarschijnlijkheid percentage geef (>90%). Alleen over het tijdstip ben ik onzeker. Maar ik denk wel binnen 10 jaar.

De herwaardering zal redelijk zijn imo. Je hoeft niet bang te zijn je huis te verliezen of zo. Maar in plaats van maandelijks 10% van het inkomen hieraan te besteden zou dat wel eens 30% tot 50% kunnen worden. En zonder hoop dat dit op korte termijn beter wordt. De levensstijl zal overeenkomstig aangepast moeten worden, en de pensioen leeftijd opgeschoven...

_________________
http://www.overbeterleven.nl
http://www.nonagressieprincipe.nl

“There comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but he must take it because conscience tells him it is right.” - M.L. King


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 17:14 
Offline

Geregistreerd: 28 Nov 2015, 14:01
Berichten: 297
Woonplaats: Oost-Groningen
OBL-Rien schreef:
hypotheken (gedwongen) herwaardeerd worden.

Wat bedoel je hier precies mee?

_________________
- Word geen slaaf van je bezit -


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 18:24 
Offline

Geregistreerd: 10 Jan 2012, 17:30
Berichten: 1368
Stel dat de euro hyperinflatie ondergaat en NL uit de euro stapt. Dan moet er een formule gevonden worden om de hypotheken om te zetten. Die zal hoogstwaarschijnlijk uitgaan van een nieuwe (fictieve) waarde en de nieuwe hypotheek zal daarvoor gelden.

Net zoals na Weimar Duitsland gebeurde toen men van de Reichsmark naar de Deutschmark overging.

_________________
http://www.overbeterleven.nl
http://www.nonagressieprincipe.nl

“There comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but he must take it because conscience tells him it is right.” - M.L. King


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 21:15 
Offline

Geregistreerd: 15 Nov 2014, 12:10
Berichten: 541
Landen die uit de euro stappen, leningen herwaarderen,... mij persoonlijk lijkt het mij toch wel heel erg 'onbekend terrein' wat daarvoor niet wil zeggen dat het niet mogelijk is. Griekenland zit officieel ook nog altijd in de euro, in de praktijk bij de gewone mens is dit waarschijnlijk wel anders.

Is het niet 'eenvoudiger' dat door inflatie vooral de energieprijzen en de voedselprijzen sterk zullen stijgen? Dit in combinatie met lonen die door een of andere (politieke) truc achterblijven, ofwel dat er simpelweg onvoldoende werk beschikbaar is om tot een deftig loon te komen.

Banken zullen dan hun 'barmhartigheid' tonen en de looptijden van de uitstaande leningen verlengen tot op het randje dat het nog net haalbaar is voor de mensen...


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 01 Mei 2016, 23:11 
Offline
Moderator
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 04 Jun 2012, 21:39
Berichten: 2782
Woonplaats: Wijbosch
mro schreef:
Landen die uit de euro stappen, leningen herwaarderen,... mij persoonlijk lijkt het mij toch wel heel erg 'onbekend terrein'
Tja, een uitslag van een referendum is ook "onbekend terrein", en zie wat voor rommeltje de heren politici er van maken (motie die vraagt om de wet te volgen wegstemmen en zo).

Onbekend terrein kan gewoon onderzocht worden. Maar eerst zal je een gemeenschappelijk doel moeten formulieren wat je wil bereiken. En de maatregelen die er uit volgen (NLexit, terug naar de Gulden, whatever) dat kun je vervolgens logisch deduceren (https://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurlijke_deductie). Maar logische beredeneren is in de politiek niet gewenst, want daar kun je niet mee "rommelen", of "koehandel" mee bedrijven. Maar als je serieus je land wil besturen, dan zal je op die manier aan de slag moeten.

Hyperinflatie is achteraf misschien leuk voor mensen / overheden met veel schulden, maar tijdens het proces is het zeker niet leuk. En lening-verstrekkers zullen er alles aan doen om de waarde van hun verstrekte lening mee te laten inflateren, dus herwaarderen. Ik denk dat alleen de leveranciers van eerste levensbehoeften in de middagpauze hun hypotheek en passant aflossen. De rest van de bevolking zal alle zeilen bij moeten zetten om uberhaupt in leven te blijven. Geen scenario om naar uit te kijken.

De "Eurocrisis" is alles behalve voorbij. Hoewel er niet veel aandacht aan wordt besteed is Griekenland op geen manier in staat uit de huidige situatie te komen. Steun aan Griekenland zijn feitelijk verkapte "banken-bailouts", want het geld komt bijna niet in Griekenland terecht. Het gaat rechtstreeks naar de financiers van het Griekse gelag. Dit kan niet eeuwig doorgaan, en een andere oplossing dan (grotendeels) kwijtschelden is er niet. Maar dat ligt politiek achter de horizon.

De Euro is een mislukt experiment. Er zijn twee oplossingen: de fiscale macht naar de EU (dus op gelijk niveau met de monetaire unie) of de nationale munten weer terug (zodat koersverschillen hun werk kunnen doen als landen beter/slechter functioneren). Het eerste zal inmiddels niemand meer zien zitten, dus..? Maar onze lijders zullen niet die kant op sturen, dat zullen wij moeten doen. Als we verbetering willen tenminste...

_________________
-- We hebben de aarde niet geërfd van onze voorgangers, maar te leen van onze nakomelingen --


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 02 Mei 2016, 06:40 
Offline

Geregistreerd: 12 Nov 2011, 13:21
Berichten: 1811
Wat inflatie betreft is jouw visie reeeler dan die van Obl, Pietje.
Wat de euro betreft, kan ik niet met je meegaan. Geen valutaverschillen is erg prettig internationaal zakendoen. De euro is een sterke munt, ook prettig. En dat je euro steeds minder waard is kan ik ook niet onderschrijven. Ik heb eerder het idee dat er steeds meer mogelijk is met een euro . Brandstof energie en grondstoffen worden goedkoper. Niet fijn als je een grote schuld hebt.
Om weer terug te gaan naar het topic. Dat zal ongetwijfeld door die 1% aangestuurd worden. De meute moet redelijk te eten hebben anders dreigt er opstand. En dan kan er niet meer gemolken worden. Dit zit in de genen van mensen en zal dan ook nooit verdwijnen.


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 02 Mei 2016, 08:38 
Offline

Geregistreerd: 10 Jan 2012, 17:30
Berichten: 1368
Ik denk niet dat er hier "beleidsmakers" zitten, dus wat we hier schrijven heeft verder zeer weinig invloed op wat er gaat komen.
Het enige dat er wel toe doet is de consequenties die we voor onszelf verbinden aan mogelijk toekomst scenario's.
Zelf houd ik graag rekening met "worst case". Eigenlijk is dat de enige die me echt interesseert. Als het beter wordt dan "worst case" dan zit ik zo wie zo wel goed. (A lifting tide raises all boats) Het is juist die 'worst case' die je maakt of breekt.
Sinds WW2 hebben we geen 'worst case' meer gehad. Ik hoop dat dat nog lang zo mag blijven. Maar mijn toekomst wil ik daarvan niet afhankelijk maken.

_________________
http://www.overbeterleven.nl
http://www.nonagressieprincipe.nl

“There comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but he must take it because conscience tells him it is right.” - M.L. King


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 14 Sep 2016, 15:16 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 22 Feb 2013, 13:49
Berichten: 477
Woonplaats: Zuidwending / Veendam
http://nos.nl/artikel/2132078-bayer-doet-megaovername-met-inlijven-monsanto.html


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
 Titel: Re: Financiele ongelijkheid groeit steeds sneller
BerichtGeplaatst: 14 Sep 2016, 16:49 
Offline

Geregistreerd: 28 Nov 2015, 14:01
Berichten: 297
Woonplaats: Oost-Groningen
Daar moet ik meer dan 2 miljoen jaar voor werken :fff

_________________
- Word geen slaaf van je bezit -


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.