Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

In dit forum kunnen producten worden aangeboden of gevraagd.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
martijn1984
Berichten: 231
Lid geworden op: 22 dec 2014, 21:02
Locatie: Veluwe

Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door martijn1984 » 30 nov 2015, 18:39

Mocht iemand een pompschakelaar hebben voor de vv pomp. Ik houd mij aanbevolen.

Groet!

Albert van WdJ
Berichten: 1371
Lid geworden op: 05 jan 2009, 12:09
Locatie: regio Dordrecht

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door Albert van WdJ » 30 nov 2015, 21:23

Dat doet toch meestal met een simpele aanlegthermostaat, die je kan instellen?
Of zoek je wat anders?
Change, before you have to.

Sputnik
Berichten: 206
Lid geworden op: 08 feb 2015, 14:39

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door Sputnik » 30 nov 2015, 22:06

Volgens mij is dat het enige dat een pompschakelaar voor de vloerverwarming doet toch? Aan en uit bij een bepaalde temperatuur?

€5
http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zel ... ousPage=lr

€10
http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zel ... ousPage=lr

bieden (oh, the joy :wink: )
http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zel ... ousPage=lr

Albert van WdJ
Berichten: 1371
Lid geworden op: 05 jan 2009, 12:09
Locatie: regio Dordrecht

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door Albert van WdJ » 01 dec 2015, 09:34

Een aanlegthermostaat zelf gebruikt geen elektriciteit.
Deze genoemde marktplaats-thermostaten wel.
Gaat maar om 3W, en ik weet niet zeker of dat vermogen altijd wordt verbruikt.
Maar zoals ik het lees op de apparaatjes neemt zo'n schakelaar dus ca. 75 Wh per dag.
En mijn ervaring is dat iets wat stroom verbruikt, ook eerder kapot gaat dan een mechanisch exemplaar.

Maar cv-pompen wisselen met een energiezuinig exemplaar geeft echt een besparing.
Mijn huidige cv-pomp voor de hout-cv draait ca. 6 uur per dag, maar gebruikt maar 4W per uur.
Voorheen was dat 80W per uur. Dat tikt aan in een stookseizoen van ca. 5 maanden.
Change, before you have to.

martijn1984
Berichten: 231
Lid geworden op: 22 dec 2014, 21:02
Locatie: Veluwe

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door martijn1984 » 01 dec 2015, 15:21

Ok dus een aanleg thermostaat.

Ik heb inderdaad al een alpha 2.

Draait hier op auto adapt een 13-14 watt.

Echter vind ik t jammer water rond te pompen zonder er warmte aan toe te voegen. Heb zelfs t idee dat de vloer er weer van afkoelt.

Mijn cv pomp loopt immers ook alleen als er gestookt word, remeha tzerra, a label modulerende pomp

dormos
Berichten: 758
Lid geworden op: 24 apr 2013, 12:10

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door dormos » 01 dec 2015, 15:45

Een aanlegthermostaat kan ook je pomp aan en uit schakelen. Uit als er geen warmtevraag is (lage watertemperatuur) aan als er warmtevraag is (hoge watertemperatuur). De aanlegthermostaat klem je op de aanvoer, net als de sensor van de pompschakelaar, echter de aanlegthermostaat is 100% mechanisch.

Wat een aanlegthermostaat niet kan is bijvoorbeeld in de zomer de pomp 1x per etmaal een paar minuten late draaien om vastzitten te voorkomen. Dat doet de pompschakelaar dan weer wel.

Groet,

Hans

martijn1984
Berichten: 231
Lid geworden op: 22 dec 2014, 21:02
Locatie: Veluwe

Re: Pompschakelaar vloerverwarming gevraagd

Bericht door martijn1984 » 04 dec 2015, 20:31

@sputnik

De pompschakelaars die jij doorstuurt schakelen niet op temperatuur volgens mij. Er zitten twee draden aan? Ipv van een voeler voor om een cv leiding.

Plaats reactie