Duurzaam werk als machinebouwer

Hier kan over andere onderwerpen worden gediscussieerd

Moderator: Moderators

Daniel85
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 sep 2019, 09:37

Duurzaam werk als machinebouwer

Bericht door Daniel85 » 27 sep 2019, 15:13

Dag allemaal,

ik hoop dat hier deze soort vragen ook gesteld mogen worden. Ik ben een duitse constructeur (mechanical engineer MSc) in een ontwikkelingsafdeeling van een middelstands verpackingsmachines-bedrijf. Ook heb ik een tweede Master Sales engineering and Product Management, van welke ik echter in mijn actuele positie niet echt gebruik van kan maken. Bovendien wil ik mijn technische achtergrond graag gebruiken voor een analytische baan en/ of project management.

Ik zou graag in Nederland willen werken, omdat mijn Oma bij Amsterdam woont en mijn broer in Düsseldorf woont. Wat ik mij voor een nieuwe baan wens is dat het product/ de dienstpresentatie van algemeen nut ofwel duurzaam is. Iets wat deze wereld, de mens, dier of natuur direct van nutte is.

Eerste idee was richting duurzame energiebronnen te gaan, bijvoorbeeld wind kracht of solar. Als tweede optie is mij nog het medizijnisch regio binnen geschoten, waarbij hier mischien weiniger klassieke machinebouwers worden gezoekt.

Daarenboven ben ik erg bevlogen van TheOceanCleanup waar ik in ieder geval wil gaan soliciteren! Al hoewel ik vermoed, dat het daar moeilijk is om een baan te krijgen.

Nu dacht ik hier nog naar leuke ideen, coole projecten, bedrijfen of producten te vragen, die voor een project manager/ studeerde machinebouwer interessant zouden kunnen zijn. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden.

Fijn weekend

Daniel

Plaats reactie