Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Hier kan over andere onderwerpen worden gediscussieerd

Moderator: Moderators

JantjeV8
Berichten: 2669
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door JantjeV8 » 22 mei 2018, 08:20

keesijp60 schreef:
19 mei 2018, 17:28
Echter hun huiswerk niet goed gedaan, dit geldt namelijk niet voor houtkachels, de meeste verkochte zijn open verbrandings
toestellen, ze verwijzen naar bouwbesluit wat staat in "Handreiking Vervanging open-verbrandingstoestellen" maar dat gaat alleen
over gas apparaten welke wel erg gevaarlijk zijn als ze niet deugen.
Volgens mij ga je hier hartstikke nat. Het Bouwbesluit maakt geen onderscheidt tussen gas-, olie-, kolen- noch houtgestookte toestellen. Hier maak jij er je eigen beleving van.
Waarom ben jij van mening dat dat enkel over gas gaat? Het hele vervolg verhaal wat je daarna schrijft doet er al helemaal niet meer toe.

keesijp60
Berichten: 65
Lid geworden op: 24 okt 2017, 10:27

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door keesijp60 » 23 mei 2018, 14:53

Het is geen bouw besluit, maar handreiking open verbrandings toestellen, het gaat nu nog alleen over gas toestellen oude gashaarden, cv en geisers, gas is ook veel gevaarlijker, met hout gaat je huis stinken, dat verraad zichzelf wel..

Als het waar is dan zullen er grote problemen rijzen voor de verkopers, veel kachels hebben nog geen aanvoer van buiten.

Ik wordt gebeld, straks weet ik er alles van.

hier kan je goede stof lezen.

https://www.moerdijk.nl/bis/ingekomenst ... 732636.pdf

zijn er hier ergens metingen van rocket en de batch?

keesijp60
Berichten: 65
Lid geworden op: 24 okt 2017, 10:27

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door keesijp60 » 23 mei 2018, 17:26

net gebeld door iemand die het weet.


Woningbouw moet vermelden in huur kontrakt of er wel of niet een houtkachel in mag, staat nergens. De schoorsteen voldoet aan het bouwbesluit.

Mevrouw zei dat gewoon simpel paar woorden genoeg zijn, kachel en pijp voldoet, niet meer woorden er over vuil maken.

Ik heb mijn advokaat de zaken gestuurd, kijken wat zijn antwoord is.

Even voor de goede orde ik ben voor schoon stoken, dat is wat jullie allemaal hier ook proberen te bereiken, en dat is toch mooi, ik heb mevrouw ook gewezen op de rocket, vreemd, maar zelfs bureau Blaauw wist niet eens wat een rocket was, en zou dat gaan bekijken, vond het wel deftig klinken.

vrg kees

JantjeV8
Berichten: 2669
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door JantjeV8 » 24 mei 2018, 06:24

keesijp60 schreef:
23 mei 2018, 14:53
met hout gaat je huis stinken, dat verraad zichzelf wel..
Kees, dit heeft helemaal niets met je manier van stoken te maken, noch met je schoorsteen! De wat gemoderniseerde woningen zijn dermate afgedicht dat een 'stooktoestel' niet voldoende luchtAANVOER heeft om netjes te kunnen branden, waardoor de kans op koolmonoxide groter wordt. Dat is wat men probeert te voorkomen en de 'open' brandhaarden probeert te verbannen. Daar kun je niet op tegen zijn volgens mij.

En denk er om, dat verraadt ook hout niet.

keesijp60
Berichten: 65
Lid geworden op: 24 okt 2017, 10:27

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door keesijp60 » 24 mei 2018, 22:09

De kachel brand als een tierelier, en nooit last gehad van terugslag, geen rook uit de schoorsteen en de kachel is spierwit van binnen en schone raampjes.

Ik heb de afzuiger uit en de raam is open, ik heb ook drie luchtinlaten boven de ramen, daarnaast heb ik bij de kachel een co2 melder, en een rook melder, er komt ruim genoeg lucht binnen, ik vind juist de potdichte huizen met die afzuiging een naar binnenklimaat geven.

Maar een luchtinlaat maken is niet zo,n probleem, dat kan je gemakkelijk maken, maar je mag dat niet zomaar van de woningbouw, deze buis hoeft niet eens aan de kachel te zitten maar er gewoon vlak achter, dan zuigt ie vanzelf wel.

Ik ga wel een antistatisch filter maken als ik de rocket ga maken, afhankelijk van uitspraak, maar ik sta sterk na gesprek met advokaat, en ik ben een schone stoker, mijn schoorsteen voldoet.

Ik ben wel voor schoon, net ala de heren die hier allemaal testen doen, veel narigheid komen van mensen die niet goed stoken en ook open haarden, wat fijnstof betreft, helaas is hoe schoner een kachel hoe fijner dat stof, maar electrostaat kan vrijwel alles afvangen als de gas snelheid laag is, dus verder op in de afvoer, ik ga die electrstaat zelf bouwen, de hoogspannings generator staat en valt alles mee, maar ben electronicus dus dat kan.

Ik heb navraag gedaan bij alle buren, geen enkele heeft overlast, maar alleen de ene, die me niet moet, het gaat gewoon niet over de kachel, en waar ik woon zijn ook veel kachels, je ruikt hier best wel veel houtlucht in de winter, ik woon in de polder met veel boeren, en dure huizen, met open haarden vooral.

Ik doe mijn best om geen hinder te geven, en technisch kan je een houtkachel zeer goed maken, eventueel een processor unit die alles regels met lucht via sensoren zoals met palletkachels zou mooi zijn, en natuurlijk vooral niet overdrijven, in de middeleeuwen kookten ze binnen op hout, en verwarmen, wij in jaren 50 op kolen en hout, er was toen veel minder kanker dan nu, er speelt veel meer mee, fijnstof in de woestijn is ook gevaarlijk, silicium in de lucht, glasdeeltjes, vanuit het zeer fijne zand, leven is ook gevaarlijk, etc etc.

Maar een goed gevoel geeft het wel als ik kan zeggen, het is knap schoon geworden, zoals de meeste hier ook proberen zoals peter van de berg. Ik ben zeer zeker niet iemand die de buren uitrookt, het moet goed werken, een rocket of batch kom je al een heel eind hoor ik overal, daar kan een electrostaat heel mooi mee werken.

Onderste foto kan je zien de kachel verbranding, genoeg lucht zou ik zo zeggen, ik heb ook een zibro op olie, dat zou dan ook niet meer mogen, is helemaal een open verbrandings kachel.

vrg kees

vrg kees
Bijlagen
ScreenHunter_1211 May. 24 22.51.jpg
IMG_20180429_233005.jpg

keesijp60
Berichten: 65
Lid geworden op: 24 okt 2017, 10:27

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door keesijp60 » 17 jun 2018, 13:01

Beste allemaal


Ik heb nu advokaat genomen, deze woningbouw zal er een kluif aan hebben want strijd is niet gestreden. De schoorsteen is niet door mij aangelegt maar behoord bij het huis lees onderstaande van een oud bewoner die nu verhuist is, de huizen waren toen al gerenoveert.

jan ******** 15 jun. (2 dagen geleden)

aan keesijp60

Ik heb geen bewijzen.
Dat is toen allemaal mondeling gegaan
Maar ik weet nog wel de naam van de woonconsulente toen
Dat was Gerda ****.
Zij is door casade ontslagen omdat zij tijdens de bijeenkomst voor de renovatie teveel aan de kant van de bewoners stond.
Daarvoor in de plaats is toen die vent gekomen die toen nog bij jou binnen zat om te proberen je over te halen voor renovatie te stemmen in ruil voor herstel van jouw schoorsteen. Zijn naam weet ik niet meer.
Maar ik weet nog exact hoe dat toen gegaan is en dat ze in opdracht van Gerda ***** een bouwbedrijf de schoorsteen bij mij in oude staat terug hebben gemaakt.

Kreeg een brief van de advokaat van de woningbouw (bijlage) waarin ze niet willen meewerken aan een schone kachel, zoals bijvoorbeeld
de rocket batch or rocket, ze zijn zelfs al te koop, met certificaat op basis van de standaart rocket mass heater technologie, de maker had zelfs interesse in mijn fijnstof afvang systeem.

De brief van de woningbouw bevatte weer een zin, er is wederom geklaagt over het gebruik van mijn houtkachel afgelopen weekend, maar de kachel brand al 2 maanden niet meer, het is namelijk niet koud en ik stook niet voor elk wissewasje, pas in october ergens zal het wel weer nodig zijn.

De advokaat in spe van rechtswinkel heeft er zooitje van gemaakt, dus nu een echte genomen, het wordt dus vervolgt.

vrg kees
Laatst gewijzigd door kockie op 17 jun 2018, 15:35, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ivm privacy lijkt het me voldoende om volledige namen aan je advocaat mede te delen en niet hier op het forum te zetten, daarom ook de afbeelding verwijderd.

Beste02
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jun 2018, 13:27

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door Beste02 » 10 jul 2018, 12:40

En verder. ????

JantjeV8
Berichten: 2669
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: Dreigen met rechter als ik de kachel niet verwijder.

Bericht door JantjeV8 » 10 jul 2018, 16:13

Lok het nou niet uit..

Plaats reactie