Without hot air

Hier kan over andere onderwerpen worden gediscussieerd

Moderator: Moderators

Plaats reactie
OBL-Rien
Berichten: 1368
Lid geworden op: 10 jan 2012, 17:30
Contacteer:

Without hot air

Bericht door OBL-Rien » 14 apr 2014, 08:16

Ik hoorde het afgelopen WE een interresante podcast over dit boek:
http://www.withouthotair.com/download.html
Het gaat over alternatieve energie maar dan zonder de gebakken lucht.
Ik heb het boek nog niet gelezen, maar dacht alvast de link te plaatsen (voor ik het wellicht vergeet :))

(Gratis pdf download)
http://www.overbeterleven.nl
http://www.nonagressieprincipe.nl

“There comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but he must take it because conscience tells him it is right.” - M.L. King

Ingir
Berichten: 1116
Lid geworden op: 13 apr 2014, 19:36

Re: Without hot air

Bericht door Ingir » 23 aug 2014, 15:34

Zo'n zelfde berekening wordt gemaakt in de KIVI-publicatie De Rekening Voorbij. Zelfde conclusie: er is niet genoeg ruimte om volledig over te schakelen op duurzame opwekking zodat we altijd afhankelijk blijven van fossiel/nucleair. Wel valt veel onnodig energieverbruik te voorkomen door woningen beter te isoleren en bewuster met energie om te springen.

Daar zou ik nog aan toe willen voegen dat energiebesparing veel effectiever is qua besparing op fossiele brandstoffen en vermindering CO2-uitstoot en mede daardoor veel efficiënter dan grootschalige duurzame opwekking met windmolens. Om die windmolens effectiever te maken is eerst grootschalige opslag van stroom nodig en dat is nog steeds niet mogelijk.

Daarom is het beter om nu vooral in te zetten op energiebesparing en windmolens pas te plaatsen als die opslag beschikbaar is. Ondertussen kan wel het gebruik van zonnepanelen door particulieren en verenigingen van eigenaren gestimuleerd worden door onbeperkt salderen voor de meter mogelijk te maken.

Plaats reactie